27 august 2010

Avancronică: Steaua - Poli

Meci greu! Și foarte important. De ce e important ar trebui să fie clar pentru toată lumea. Pierdem, și rămânem la 7 puncte în spate. De ce e greu? Din mai multe motive. În primul rând, clasamentul vorbește de la sine - în orice caz nu putem spune că vom întâlni o echipă slabă.

Apoi, evident trebuie să luăm în calcul meciurile disputate joi seara. A fost greu și pentru ei, jucând 120 de minute, dar vor veni mai proaspeți, calificarea dându-le un plus moral. Ba mai mult, se pare că și din acest motiv vor avea un stadion plin. În plus, au și rezultate bune în campionat, mai ales ultimul - un zdrobitor 3-0 în deplasare la Vaslui. Și ar mai fi și toată telenovela asta mistică cu antrenorii steliști. Una peste alta, din punct de vedere moral, stau mai bine.

Nu că noi am sta prost. Adică îi putem bate pur și simplu prin valoare. Am încercat să caut un motiv al clasării bune a bucureștenilor printre jucători, dar mi-am dat seama că mulți îmi sunt anonimi. Cele câteva minute ce le-am văzut din meciul cu Grasshoppers mi-au arătat mai mult niște cascadori ai râsului. Tătărușanu poate gafa oricând. Mijlocașii au greșit preluări și pase ușoare, apărarea nu a părut deloc solidă. Bogdan Stancu pare cel la care trebuie să fim atenți și e de remarcat prestația lui Latovlevici, foarte bun și constant de când a trecut la Steaua. Și Tănase are o revenire în acest sezon, dar el pare genul de jucător care după o perioadă bună cam pe acum ar trebui să se stingă, ca și fitilul unei bombe care nu mai explodează.

Sper să fim cu capul pe umeri, să ne continuăm jocul care a fost întrerupt de cele două meciuri cu City. Să revenim la ceea ce știm să jucăm (cel puțin din acest campionat) și mai sper că am învățat ceva din confruntarea cu Manchester City, că jucătorii sunt mai maturi, mai ales cei din apărare. Să fim mai limpezi la mijloc, să nu pierdem mingi aiurea, și cred că așa vom putea frânge aripile steliștilor.

Hai Poli!

Niciun comentariu :

Google+