11 iulie 2010

Amical: Poli - Bischofshofen 15:0 (3:0)

După admonestarea de ei, poliștii și-au încordat mușchii și au reușit un zdrobitor 15-0 împotriva localnicilor din Bischofshofen, care, în lipsa zăpezii, vara se pare că se mai adună la un meci de fotbal. Doar trebuie să se pregătească și ei pentru liga a patra austriacă, nu? Da, chiar există.

Probabil că Petrovici și-a pus în cap să întreacă chiar și precedentele 3 sezoane ca număr de goluri. Pentru asta va trebui să schimbe ceva în concentrarea jucătorilor și să găsească un înlocuitor veritabil pentru Bucur. Până acum, acesta pare să se contureze sub forma tânărului Axente, care arată în aceste amicale o poftă mai mare de gol decât ceilalți coechipieri. Dar să-l vedem și în fața unor adversari mai serioși.

Goga, însă, a dorit să-și amintească că a fost golgheterul echipei, și a deschis scorul în minutul 9, apoi a reușit hattrick-ul, marcând înainte de finalul primei reprize ('43), și imediat după reluare ('46, pentru 3-0, respectiv 4-0. Celălalt gol al primei reprize a fost marcat de Curtean în minutul 37. Acesta a reușit și el un hattrick, considerat mult mai spectaculos, marcând golurile 5 și 6 ale echipei în minutele 50, respectiv 56.

Axente, cel de care vă spuneam, intrat la pauză, s-a ambiționat și el, reușind un hattrick extrem de rapid, luând la tir poarta adversă: 57, 60, 62. Scorul era 9-0, moment în care a intrat Magera pe teren și s-a trecut și el pe listă cu o dublă: minutele 70 și 75.

Această repriză a fost și prima pentru Contra de la finalul sezonului. A înscris din penalty în minutul 79, pentru ca Popovici să ducă scorul la 13-0 două minute mai târziu. Axente a ținut să fie singurul jucător cu 4 goluri în acest meci, înscriind în minutul 87, pentru ca Bourceanu să închidă tabela la atacul următor.

Sincer, nu prea înțeleg rostul acestor meciuri, mai ales că scorul nici nu e atât de remarcabil, având în vedere că Universitatea Craiova obținuse un 13-0 cu aceeași echipă ceva mai devreme. Un motiv ar fi să ridice moralul atacanților, care să zicem că era necesar. De remarcat faptul că în prima repriză s-au înscris doar 3 din cele 15 goluri, dar acest lucru e de așteptat, pentru că tot timpul rezervele sunt mai dornice de joc și de goluri. Poate ar trebui mizat mai mult pe ei, nu doar în jocurile considerate mai ușoare. Sau poate, invers, dacă nu am miza pe titulari în aceste meciuri, nu am mai avea probleme cu echipe mici.

În orice caz, următoarele meciuri sunt cu saudiții de la Al Hilal, și cu Al-Sadd-ul lui Cosmin Olăroiu. Probabil vor fi ceva mai echilibrate.

Poli (prima repriză): Pantilimon, Bonfim, Popovic, Cisovsky, Sepsi, Alexa, Curtean, Poparadu, Vrsic, Goga si Mansour.

Poli (a doua repriză): Pantilimon, Bonfim, Mera, Brezinsky, Sepsi, Alexa, Curtean, Poparadu, Contra, Goga si Axente.

Alte schimbari:
Magera, Bourceanu pentru Alexa și Poparadu ('63)
Popovici, Dukic pentru Goga și Bonfim ('67)
Cobliș, Sandu, Luchin, Scutaru ('70)

Niciun comentariu :

Google+