8 mai 2010

Pe unde o fi...?

Acum 7 ani 40 000 de oameni cântau la unison când Poli pierdea 1-8 pe "Dan Păltinișanu". Se pare că astăzi acea atmosferă s-a mutat în sala "Constantin Jude" care răsuna a mii de voci și bătăi de palme la cele 2 infrângeri care au scos-o pe Elba Timișoara din drumul spre finală. Pe stadionul de fotbal, în schimb, la unele
meciuri se adună cam tot atâția oameni ca la meciurile de baschet. Pe unde o fi minunatul public timișorean?

Mansour este amendat pentru că a scos în evidență o față urâtă, dar tot mai prezentă în tribunele din Timișoara. Nu trebuia să apară cu așa ceva în public, dar clubul s-a făcut că plouă. Clubul ar trebui să-și protejeze angajații de maliția frustraților cu burta umflată de bere. În schimb, conducătorii au măturat gunoiul sub preș, de parcă nici n-ar exista: "nu a înțeles foarte bine", "nu vorbește perfect românește", "a ieșit în decor", "afectează imaginea clubului". Nu, nu cel care reclamă e vinovat, vinovați sunt cei reclamați. Și oare la acele incidente din vestiar de după meciul cu Dinamo imaginea clubului nu a fost afectată? Cine va sări cu amenda în acest caz?

Toți care vin la Poli laudă publicul și imediat se mândresc cu el, de parcă ar fi o proprietate a lor sau a clubului. Iau acest dar de-a gata, dar nu caută să-l păstreze în bune condiții. Îl exploatează cum le convine, fie ca scut, fie ca armă, fie ca sursă financiară.

La Poli, publicul e un bun de valoare. De aceea el trebuie ocrotit părintește, chiar și când o ia pe arătură. Dar atunci să nu ne mirăm dacă fiul va semăna tot mai mult cu părinții săi. Direcția a fost trasată - trebuie să ne depărtăm cât mai mult de acei nebuni care cântau în ploaie la cea mai usturătoare infrângere de pe teren propriu: "Atât și-au dorit ei, 8-1 pentru Steaua".

Spre noile culmi ale performanței și gloriei! Hai Poli!

Un comentariu :

Arpi spunea...

Incercati sa adaugati la block-ul de "Linkuri Poli" si linkul de la "Banatsport.ro". E un site tare fain si e dedicat stirilor din banat

Google+