3 aprilie 2010

Poli II - FCŞ Reşiţa 0:1 (0:0)

Viaţa e grea cu o echipă aşa de tânără, e evident, dar la fel de evident este că la nivelul de joc al Ligii a 3-a, anonimitatea mediocră este echivalentă cu lipsa valorii. Aşa a fost cazul cu prima generaţie promovată la juniorii Politehnicii, care în acel moment îşi şi terminaseră junioratul, spre deosebire de mulţi dintre actualii componenţi ai echipei. Este imposibil să judeci potenţialul lotului după doar un meci, dar, în ciuda eşecului, aleg să-mi păstrez optimismul, pentru că, în anumite momente individuale, fazele au curs rapid şi anumiţi jucători au dat dovadă de rapiditate în gândire şi execuţii bune.

Am întârziat 20 de minute la meci, timp în care, am inţeles, oaspeţii au avut câteva şanse bune. În minutul 25, Popovici a scăpat bine pe stânga la o contră, a ajuns în poziţie de şut, dar portarul a parat. Trei minute mai târziu, o fază frumoasă construită tot pe stânga, plecată de la Dobriceanu, nu a putut fi finalizată de Moroşan, care a ratat contactul sănătos cu mingea. Reşiţenii puteau prelua conducerea în minutul 34, la o gafă a unui fundaş central alb-violet (Gălbău?), dar finalizarea oaspeţilor l-a nimerit doar pe Cobliş.

Meciul a continuat cu semi-ocazii, iar după pauză Popovici a avut un şut bun de la marginea careului, mingea ocolind de puţin poarta. În minutul 65 s-a deschis scorul, o liberă de pe stânga fiind executată lung în careu, de acolo mingea a fost deviată şi Cobliş nu a mai putut interveni. Văzuţi conduşi, poliştii nu au mai găsit drumul spre poarta adversă, iar în minutul 90 au scăpat de al doilea gol, ca urmare a unei noi gafe în apărare (de această dată celălalt fundaş central), dar mingea a trecut pe lângă poartă.

Mai e mult de lucru până departe, dar, precum ziceam, mi-au plăcut câteva faze făcute de Poli. Dintre jucători i-aş remarca pe Dobriceanu, Moroşan, Popovici şi Popa, primii doi fiind, de fapt, purtătorii de drapel ai generaţiei lor. Va fi interesant de văzut unde şi cum îi va călăuzi Velcea în restul returului.

Niciun comentariu :

Google+