19 aprilie 2010

Poli - CFR Cluj 1:1 (0:0)

Blocat fiind de norul mistic, m-am văzut obligat să urmăresc partida din această seara pe aşa de puţin plăcutul monitor al unui computer. Şi a fost dureros, dincolo de toate, fiindcă rezultatul final m-a lăsat, în ciuda egalării dramatice, amăgit. Poli a jucat binişor, chiar bine în prima repriză, dar oaspeţii au fost oportunişti, au avut şansă la una din puţinele lor faze din jumătatea noastră, iar de acolo totul a fost mult mai dificil.

Nici nu trecuse un minute de joc că Mansour a fost faultat în careu de Nuno Claro, dar Augustus Constantin, aidoma tuşierului Onicaş, s-au făcut că plouă. Din păcate este inevitabil ca atunci când o asemenea decizie greşită se ia în primul minut al jocului, aspectul partidei să fie distorsionat din acel moment. Poli a jucat însă bine în continuare şi a dominat partida, având însă problemele deja obişnuite la faza de construcţie. Prima ocazie a venit în minutul 13, Mansi trimiţând pe lângă, din plonjon, la o centrare, iar tot el l-a întins bine pe Nuno Claro zece minute mai târziu. Minutele de dominare ce au urmat, cu tot cu numeroasele lovituri de colţ aferente, nu au adus nimic concret pentru alb-violeţi, în timp ce oaspeţii nu legau mare lucru de la mijloc în sus. Ultima fază bună a reprizei ne-a aparţinut tot nouă, Nuno Claro fiind la post la şutul de la distanţă al lui Cisovsky.

Repriza a doua a început mai bine pentru clujeni, care au trimis primul lor şut pe poartă, Taborda respingând bine torpila lui Deac de la marginea careului. Şi aşa, alb-violeţii erau la cârma partidei, atunci când Mureşan a executat o liberă de la mare distanţă, mingea s-a lovit de un fundaş polist, a sărit la Deac, Taborda a ieşit să-i închidă unghiul, a respins în primă fază mingea, dar aceasta a revenit la jucătorul clujean care a trimis, aproape de linia de la fundul terenului, în poarta goala. Replica noastră a venit imediat, Mansi trimiţând, din nou, cu capul, mingea l-a depăşit pe Nuno Claro, dar Cadu s-a aflat pe linia porţii şi a scos in extremis. Ulterior luciditatea, şi aşa doar vagă, a atacurilor noastre s-a pierdut cu totul, iar schimbările târzii ale lui Sabău nu au dinamizat jocul. Nuno Claro a reuşit să joace un rol important în finalul de partidă, când a fost eliminat pentru o simulare (după ce primise galben pentru tragere de timp), iar Cadu l-a înlocuit în poartă. Poli a atacat şi mai haotic ca înainte, a avut nenumărate cornere, dar abia în al şaptelea minut a trimis mingea spre poartă, prin Alexa. Cadu a respins în corner, Contra a executat, mingea a fost trimisă de Mansour într-un fundaş, a sărit către acelaşi Alexa, iar căpitanul nostru a trimis cu capul, în vinclu, pentru a restabili o egalitate cel puţin meritată.

E greu de zis ceva, dincolo de evidenţa inutilităţii acestui egal în lupta pentru un titlu care pare absolut inaccesibil. Meciul cu Steaua din etapa viitoare va fi, în continuare, esenţial pentru destinul final al echipei, dar dacă etalează jocul de astăzi, nu văd de ce Poli n-ar câştiga în faţa unui adversar îngenuncheat. Nu vreau să remarc pe nimeni azi, toată echipa a luptat, dar construcţia ineficientă ne-a costat, din nou, la fel ca fazele fixe irosite cu mare lejeritate. Iar în faţa unui adversar precum CFR, e greu astfel.

Poli: Taborda (6) - Bonfim (5,5), Nibombe (5,5), Cisovsky (5,5), Sepsi (5,5) - Curtean (5,5), Alexa (6,5), Contra (6), Bourceanu (6) - Goga (5), Mansour (6)

Schimbări:

Cociş pentru Goga (min 75)
Magera pentru Curtean (min 75)
Ionescu pentru Bourceanu (min 82)

Un comentariu :

Anonim spunea...

Hai frate ma lasi cu Poli! Cand il vad pe golanul ala de patron al vostru, Iancu, imi vine sa-l impusc.

Google+