11 martie 2010

Poli și Rapid la infinit

Trecand peste frății, pasiuni, un joc pasionant, o atmosfera frumoasa, meciul Rapid - Poli intră în prelungiri. E greu să te împarți - pe de-o parte două echipe și galerii frumoase, care se respectă, de cealaltă mârșăviile și mânărelile din fotbalul românesc. E clar că transferul celor doi "studenți" sunt suspecte și trase de păr, dar nu e în spiritul fotbalului ca rezultatul din teren al unui meci să fie răsturnat prin comisii. Chiar și rejucarea ar fi incomodă, aducând un dezavantaj ambelor echipe. Oricum, regulamentul trebuie respectat, deci aberațiile lui Dragomir sunt doar niște îndemnuri la o nouă încălcare a acestuia.

Până la urmă aceste ocoliri ale regulamentului trebuie oprite, altfel fotbalul nostru nu va avea nici o șansă de a reveni la fosta glorie. Bine a spus Daniel Stanciu: echipele a doua și a treia sunt pentru a crește juniori, nu pentru a realiza transferuri pe sub mână. Rapid a picat prost pe greșeala lui Copos, iar Iancu a profitat la maxim. Trebuie remarcat profesionalismul conducerii în acest demers. Iancu și-a luat măsuri - a avertizat de dinainte și acum invocă o cauză mai bună, a curățirii fotbalului. După meci, răspunsul a fost prompt și au fost implicați toți care au relații cu presa. Pare mai mult un exercițiu avocățesc. Am învățat din greșelile anului trecut și probabil ne pregătim pentru continuarea luptei pentru palmares. Există acte, dovezi, totul a fost argumentat obiectiv, cu calm. E vorba doar de interese, nu de atacuri la persoană. Dezbaterea se face prin documente, nu prin urlete la televizor. În loc de scandal, e o acțiune firească într-un sistem în care regulamentul se îndoaie după cum trag patronii de el. Aș zice chiar că dacă nu s-ar fi făcut acest pas, am fi părut ipocriți. Indiferent de decizia finală.

Totuși, azi am văzut și reacția opoziției. După zbiereturile avocatului Șiman am nutrit o mică teamă. Explicațiile lui, reiterate mult mai calm de Taban, reprezentantul Rapidului, dacă sunt adevărate, arată că procedura a fost regulamentară. Dubioasă, dar regulamentară. Tare mi-e să nu ne facem de râs și să ne fi pierdut energia degeaba. Și ar mai fi problema compensației. Să nu fim favorizați acum, iar când va fi o problemă importantă, ca de exemplu licențierea, să nu mai părem așa profesionali cum ne portretizează Iancu în acest moment.

Culmea e că probabil și fără Varga și Bălan rezultatul ar fi fost același, pentru că nu jocul Rapidului a fost decisiv, ci o fază fixă și o finalizare de excepție.

8 comentarii :

Stefan Carpanu spunea...

Eu zic ca nu e dubios, ci pur si simplu neregulamentar. Cineva tot iese pedepsit din aceasta actiune daca se merge pana la TAS, fie echipa, fie FRF/LPF, care-o fi.

Cat despre rejucare, ea nu intra in discutie. Nu aceasta este regula, niciunde in lume. Si in niciun caz in situatia in care se folosesc jucatori fara drept de joc.

Anonim spunea...

-depinde de ce parte a baricadei te afli,dar in niciun caz nu poti sa amesteci fratia dintre cele doua galerii si grosolaniile si golaniile cu care au fost incalcate si nu ocolite regulamentele!
-nu are importanta ce gura a clamat un adevar sau"aberatii",indiferent ca se numeste Mitica Dragomir sau Vajna,ci se pune problema este adevarat sau nu?
-ca sa te pronunti intr-o asemenea situatie"culmea ca si fara Varga si Balan se putea castiga meciul",inseamna ca stiti mai multe de cat noi muritori de rand!

Andrei Vajna II spunea...

Nu ma plasez de nici o parte. Dupa mine nu ar fi trebuit sa se ajunga aici. Si Varga si Balan ar fi trebuit sa ajunga la Rapid in timp util ca sa nu existe discutii.

O aberatie a lui Dragomir e solutia cu rejucarea, care incalca regulamentul. A doua aberatie e faptul ca s-a ante-pronuntat si in plus cred ca vorbeste aiurea, nu cunoaste toate datele, cred ca nici nu a fost implicat in situatie, ci mai degraba subalternii lui din comisie. Nu cred ca era nevoie de un motiv ca ceilalti sa arate spre si sa zica "uite, dragomir tine cu Poli, ca e ruda cu Chivorchean".

Vroiam sa spun ca aportul lui Varga si Balan nu a fost decisiv pentru victoria Rapidului. Balan a fost incisiv, Varga a avut acea ocazie mare pe care a ratat-o, dar in restul jocul lor a fost slab si numai acea lovitura libera a contat la rezultat.

Dupa cum spuneam, la inceput am fost si eu convins ca acuzarea noastra are dreptate, dar dupa ce i-am ascultat pe Siman si Taban, cred ca nu e chiar asa clar. Este posibil ca toata procedura sa fie regulamentara. Nu normala, dar legala. Evident, trebuie sa ii cred pe cuvant, pentru ca nu cunosc regulamentul si nici nu sunt avocat. Spun doar ca exista o posibilitate sa nu avem dreptate. Asta vor decide cei in masura.

Stefan Carpanu spunea...

In fapt, e foarte greu sa stim noi ce e adevarat si ce nu, fiecare arata ce vrea in presa.

Dar e clar ce s-a intamplat in termeni reali aici: Siman a amanat cat mai mult imprumutul, in speranta ca-i va vinde. Cand s-a vazut in aceasta imposibilitate, a facut smecheria asta penibila care este, zica-se, permisa, dar nu e deloc clar ca ar fi facut-o cum se cuvenea.

Sa vedem ce-o iesi, mie mi-e cam tot una. Fiecare sa-si vada de ale lui, trai si voie buna.

Andrei Vajna II spunea...

Acum sunt de acord cu tine. Nici pe mine nu ma afecteaza decizia finala. Am incercat doar sa redau obiectiv situatia, ce e bine, ce nu si care ar fi consecintele. Dar parca totusi, as avea un nod in gat daca am castiga 3 puncte in afara terenului, mai ales daca vor conta decisiv la finalul campionatului. In orice caz e clar ca trebuie schimbat ceva, altfel vom trai cu aceste magarii tot timpul si nu putem spera la o imbunatatire din punct de vedere fotbalistic.

Anonim spunea...

-OM a pierdut dupa nu stiu cati ani la masa verde Cupa campionilor europeni,pt nereguli,iar Bernard Tapie a facur puscarie si nimeni nu a spus ca este nedrept!
-daca dl Iancu are probe,dupa cum am vazut si la sport.ro si la gsptv,are probele,nici nu mai are importanta rudenile si cumetriile!

Stefan Carpanu spunea...

Deja incepe sa ma enerveze scandalul asta. Nu poate Iancu sa nu se dea in spectacol?

Andrei Vajna II spunea...

Anonim, sunt total de acord si cu tine. N-am sa spun ca e nedrept, indiferent de rezultat. Nedrept e ce a facut conducerea Rapidului cu un meci foarte frumos si ce a facut LPF si cine e o mai fi ca a permis ca asa invarteli sa aiba loc.

Singura mea teama e ca acele probe pe care le-am vazut si eu sa nu fie de ajuns, si sa picam noi de fraieri. Iar problema mea cu Dragomir, ti-am mai spus-o. E o prostie sa te ante-pronunti, mai ales ca se pune oarecum de partea noastra, si imaginea clubului are de suferit. Nu el e judecatorul.

Oricum, toate astea sunt degeaba si are dreptate Stefan - am acordat prea mult acestei chestiuni.

Google+