23 februarie 2010

Despre adversari

A trecut etapa de încălzire, deci ce-am aflat despre viaţă? Pe de-o parte, lucruri încurajatoare, dar pe de altă parte şi anumite chestiuni care reprezintă motive de îngrijorare.

Ignorând performanţa noastră, care e subiect de discuţie separat, propun să ne uităm la următorii adversari: CFR, Unirea, Steaua, Rapid, Dinamo, Vaslui, Brasov.

Şi ca să începem cu ce-i mai rău, începem cu victoria clujenilor la Urziceni. Un meci ca şi croit pentru un egal s-a terminat cu un rezultat care a permis celor de la CFR să se distanţeze destul de comod în fruntea clasamentului. Aşa cum se preconiza dinaintea începerii returului, CFR Cluj e favorita la titlu.

Steaua şi Rapid s-au întrecut în eşecuri, fiind greu de zis care a surprins mai mult. Instinctiv aş fi spus că Steaua, dar steliştii nu au un lot deosebit de puternic, la fel cum nu avea nici în tur, astfel că orice rezultat poate fi considerat normal în cazul lor. Rapidul, în schimb, are un lot mai bun, cu jucători interesanţi şi talentaţi, astfel că eşecul la Iaşi reprezintă un oarecare şoc. Şi nu atât înfrângerea, cât lipsa unui drept de apel la ea. Să fie iar cazul, în ceea ce priveşte ambele echipe, de supralicitarea valorii de către gazetele centrale?

Dinamo, dincolo de maniera în care a fost slujită de către dragul de Augusts, a evoluat bine cu Universitatea. E drept, nici craiovenii nu sunt o forţă deosebită, încercând încă să-şi revină după turul dezastruos pe care l-au avut. Am fost sceptic cu privire la şansele dinamoviştilor, fiindcă nu şi-au întărit lotul, şi voi continua să fiu astfel, deşi ei se numără printre marii câştigători ai primei etape.

FC Vaslui şi FC Braşov vor juca un rol în stabilirea accesului în Europa, dar niciuna nu a convins în partidele disputate în acest sfârşit de săptămână. În special cei din Vaslui, care erau cotaţi cu şanse la titlu după achiziţiile făcute, s-au văzut cam în aceeaşi postură în care ne-am aflat noi. Rămân la părerea că au handicapul unui antrenor inferior calităţii disponibile la echipă şi că acesta va fi motivul pentru care nu vor repurta succesul sperat, dar nu exclud minuni, aşa cum a fost şirul de rezultate pozitive din a doua jumătate a turului. Numai că acuma totul se joace serios şi miza e mult mai mare.

Unde ne situăm noi pe acest spectru? Trebuie să fie pe la mijloc, mai ales dacă stăm să ne gândim ce probleme avem în plan ofensiv. Mi se pare imposibil să zic cine va lupta pentru titlu sau care ne este şansa noastră, sper doar ca nu cumva după cinci etape din retur cei de la CFR să se trezească cu un avantaj de zece puncte faţă de locul secund. Poate merită revenit atunci cu o nouă apreciere.

Un comentariu :

Andrei Vajna II spunea...

Buna idee ai avut. Si eu ma gandeam ca ar fi nimerita o astfel de analiza, dar chiar n-am urmarit deloc celelalte echipe.

Legat de CFR crezi ca doar valoarea lor ii face favoriti, sau si insinuarile celorlalti patroni?

La Rapid am inteles ca tocmai noile achizitii au lipsit si ca Iasiul s-a cam intarit cu "rebuturi" de la echipele din Bucuesti. Si asta la echipele mici cam tot timpul a insemnat ca vor fi un ghimpe pentru cele mari. Si, bineinteles, nu e un semn bun pentru meciul de vineri. :)

Dinamo si Steaua n-ar trebui sa aiba sanse la titlu, dar avand in vedere ca Steaua a fost pe primul loc la jumate....

Oricum, la cat de nebun a fost turul, nu m-ar surprinde ca CFR sa si piarda urmatoarele 3 meciuri.

Iar legat de noi, Bistrita chiar s-a intarit si a jucat foarte bine, deci egalul nostru nu cred ca e chiar asa de grav.

Google+