26 ianuarie 2010

Frații Karamyan trebuie să rămână la echipa mare

Aceasta e concluzia. Demonstrația urmează, tratând fiecare caz posibil.

Trebuie să plecăm de la premisa că frații au trecut de apogeul carierei și că de aici drumul e tot în jos. Altfel, demonstrația nici nu și-ar mai avea rostul, fiind imediată.

În aceste condiții e normal că s-a încercat vinderea acestora, Poli nefiind un club care să poată susține plata salariilor lor mărite. N-a ieșit, deci am ajuns în situația ca cei doi să fie în ultimele 6 luni de contract la Poli. Ce faci? Cum e la modă la noi, îi trimiți la echipa a doua, îi exilezi, fără nici un beneficiu adus clubului, nici jucătorilor. Atunci, e normal, de ce să îi mai plătești 6 luni ca să nu facă nimic? Le propui rezilierea contractului.

Dar de ce să faci asta când îi poți lăsa în pace să joace, să-și ducă la capăt contractul?

Aici intervine un element poate subiectiv, dar eu sunt de părere că un club profesionist care își dorește titlul anul acesta așa ar proceda. Dacă există €500 000 pentru Dayro Moreno, înseamnă că există și €150 000 pentru armeni.

E o prostie ca acum, la jumătatea drumului să renunți la un component de bază, fără un motiv întemeiat, pentru că rezilierea contractului n-ar aduce decât la economisirea unei sume modice, eventual pentru plătirea vreunei alte amenzi a patronului. Să nu uităm că totuși Artiom e considerat printre cei mai buni străini din campionat, mai ales pe postul său, pe care va și putea juca liniștit acum, în condițiile aducerii lui Sepsi. Chiar și în acest tur mai nefast pentru el, a marcat 2 goluri și a dat 4 pase de gol (locul 2 după Magera și Bonfim).

Iar Arman a marcat 16 goluri de când e la Poli, aducând și 9 puncte din ultimele confruntări cu Rapid. Și în plus, dacă îi lași liberi acum, ar putea însemna întărirea unuia dintre adversari. Ce strategie e asta?

Ar mai fi argumentul, naiv zic eu, că n-ar mai fi concentrați, că nu vor fi motivați să joace la maxim. Dar să nu uităm că cei doi sunt printre cei mai serioși și disciplinați din lot.

Revenind la conluzie. Suma de care e vorba în aceste 6 luni este nesemnificativă într-o luptă la titlu. Poate vor fi bani pierduți, dar cred că e o investiție bună, un pariu cu cotă destul de mică, mai ales în comparație cu transferurile gen joc la ruletă făcute în ultimii ani de club.

Un comentariu :

Stefan Carpanu spunea...

Sunt de acord, amândoi pot fi utili echipei. Dar poate are conul Iancu vreun plan anume.

Google+