23 noiembrie 2009

Poli - Dinamo 2:0 (0:0)

Iată-ne, în prezent, 23 noiembrie 2009, o seară orbită de ceață, dar strălucind cu lumina bucuriei. A venit momentul atât de mult așteptat, după care am râvnit atât de mult, și a făcut-o într-o clipă în care nu toată lumea credea că se poate, spre deosebire de alte ocazii. E frumos așa, e bine așa, dar dincolo de toate sper că nu va trebui să înrămăm acest moment și să ne uităm la el zece ani de acuma înainte - deși are destul din poezia necesară unei rame.

Poate că meciul în sine nu s-a prezentat ca un duel istoric. Prima repriză în special a fost una anostă, în care echipele au dominat cu schimbul, dar fără a pune la încercare cei doi portari. A fost nevoie de aproape patruzeci și cinci de minute ca să notăm o ocazie reală de poartă, dincolo de cele câteva șuturi ratate de la distanță ale lui Parks și Goga, și atunci a plecat de la unul din oamenii cheie al partidei, Bonfim, care a centrat, mingea a ajuns la Goga, acesta a ridicat-o la capul lui Magera, care a impins-o de puțin pe lângă bară. Dinamo a replicat iute, când Bonfim și Goga au fost depășiți în marginea careului, Boștină a centrat la Torje, iar acesta liber în mijlocul careului a trimis pe lângă.

Alta avea însă să fie povestea reprizei secunde - și s-a simțit din primele minute. Poli a ieșit mai vioaie de la cabine, semn că Sabău a mobilizat bine jucătorii, iar în minutul 48, Parks a luptat eroic pentru o minge, a pătruns în careu, șutul său blocat a ajuns la Goga, care din poziție ideală a trimis un voleu fix pe portar! Goga a continuat să-și încere norocul, dar de trei ori în minutele ce au urmat a trimis de la distanță, apropiindu-se cu fiecare șut. Dinamoviștii au fost lipsiți de tupeu, punând în pericol poarta lui Pantilimon doar printr-o liberă de la distanță care a trecut razant cu vinclul. Și apoi a venit momentul primului gol, în minutul 68: Bonfim a făcut o fază excelentă pe dreapta, a trecut și cu oarecare șansă de doi jucători, a centrat în careu, iar de acolo Bucur a prins mingea și a finalizat fără șanse pentru Curcă! În timp ce fanii de la peluză se agitau pentru o intervenție a jandarmeriei asupra celor de la Drojdierii, Dinamo a trecut la controlul partidei. După ce aproape douăzeci de minute nu și-a trecut în cont decât niște semi-ocazii, prin Cristea și Niculae, a urmat descătușarea alb-violetă - și revenirea în frunte a lui Bucur: Goian a făcut o preluare slabă după o pasă de la Tamaș, Bucur a fost pe fază, a recuperat, iar singur cu portarul nu a făcut nicio greșeală, 2-0! Nici bine n-a marcat golgheterul nostru, că ceața s-a coborât asupra terenului în așa o manieră că din tribune vizibilitatea era aproape zero. Astfel, două minute mai târziu, am aflat cu oarecare surprindere că dinamoviștii aveau să execute o lovitură de pedeapsă. Era liniște pe stadion la auzul fluierului centralului, dar dezonodământul fazei l-am cunoscut instantaneu, odată cu urletele de bucurie ale galeriei alb-violete: Niculae ratase! Meciul a continuat în ciuda condițiilor extrem de vitrege, s-au arătat patru minute de prelungire, timp în care ascultam în speranța fluierului de final. Acesta a venit mai repde decât am fi sperat, arbitrul sârb punând capăt unei partide de-a dreptul nebuloase, dar infinit de frumoasă.

Chiar de a lipsit momentul celebrării victoriei, nimic nu mai contează acuma. Sabău și-a trecut în cont o victorie care îi va oferi credit pentru o perioadă lungă, iar noi ne-am regăsit liniștea interioară pe care o pierdusem.

Mulțumim Poli!

Poli: Pantilimon (6) - Bonfim (7), Luchin (6), Nibombe (6,5), Maxim (6) - Chiacu (5), Alexa (7), Magera (6,5), Goga (5,5) - Bucur (7,5), Parks (6,5)

Schimbări:

Borbely pentru Magera (min 78)
Arm. Karamyan pentru Chiacu (min 82)
Stancu pentru Parks (min 88)

2 comentarii :

Andrei Vajna II spunea...

Sper ca ai observat ca iarasi m-a ascultat Sabau. :D Imbolnavirea lui Artiom i-a simplificat lucrurile. Si ce sa mai spun de Bucur. :)) Bine, din ocaziile alea, pana si in forma lui cea mai slaba dadea gol.

Cam mare nota lui Alexa. Uneori mi se parea incurcat cand avea mingea la picioare, n-avea inspiratie. In fine, a fost bun la faza defensiva, la constructie mai slab.

Stefan Carpanu spunea...

Mi s-a parut ca a dat directie echipei, el alaturi de Bonfim si Bucur au fost jucatorii cheie ai partidei. Multe pase precise, joc fara greseli la mijloc, iar dinamo n-a pus mai niciun pericol pe zona centrala.

Google+