30 octombrie 2009

Poli II - CS Ineu 2:0 (1:0)

În sfârșit, victorie acasă, dar fără prea mult fast. Alb-violeții mici au dominat fără prea mari emoții partida, dar șansele de gol au fost puține, mai ales în prima repriză.

Șansa a fost că Poli a deschis repede scorul, Popa fiind lansat în minutul 10 de Ganea (parcă), un fundaș al gazdelor a ratat intercepția, iar atacantul nostru a finalizat cu sânge rece ocazia de unu contra unu. Cea mai mare ocazie de gol a oaspeților a sosit opt minute mai târziu, Ilici intervenind de-a dreptul salvator la o minge în careul propriu. A urmat o perioadă secetoasă, următoarea șansă ivindu-se de abia în minutul 41 la o fază rapidă dezvoltată pe flancul stâng, Lato centrând în careu, de unde Popa a deviat cu capul și Jitaru a șutat (cam neconvingător), portarul intervenind printr-un plonjon.
Repriza a doua a fost controlată mai autoritar de alb-violeți, pe fondul condiției fizice superioare, și ocaziile de gol au fost ceva mai multe. Lato putea să marcheze în minutul 55, când a scăpat singur cu portarul, dar a finalizat peste, același Latovlevici fiind implicat în faza din minutul 60, când Matei l-a evidențiat pe portar. La două minute avantajul nostru avea să se dubleze, căci Popovici a fost lansat excelent pe dreapta, mijlocașul a avut un fuleu debordant, și-a depășit adversarul, a intrat în careu, portarul a ieșit în întâmpinare, iar Popovici a găsit soluția ideală, pasându-i lui Jitaru, care, liber fiind, a marcat fără mari probleme. Ganea și Matei au mai trimis șuturi periculoase spre poartă, dar ambele au trecut de puțin pe lângă, iar în ultimele minute ale partidei, oaspeții au avut o șansă bună de gol la un corner, Cobliș a parat, iar pe contră Ganea a șutat, dar și lui i s-a opus portarul. Fluierul final a consemnat o victorie necesară, chiar dacă puțin glorioasă și, în general, care nu oferă multe motive de satisfacție.

Trebuie remarcat că echipa lui Velcea nu a primit întăriri prea multe de la lotul primei formații, iar cei doi care au jucat au făcut-o foarte diferit. Latovelvici a fost harnic și a participat bine la majoritatea fazelor de atac, în timp ce Matei a părut destul de neimplicat și neconcentrat, trecându-și în cont mai multe ratări. Altfel, Jitaru și Popa s-au mișcat bine, în timp ce Popovici a muncit mult, dar îi lipsește strălucirea anilor anteriori. Precum am mai scris, mi se pare tare trist că acest jucător nu a fost susținut prea bine de-a lungul vremii, deși avea un talent deosebit. Poate Chiacu e ceva mai luptător, dar mi-e greu de înțeles de ce tinerii noștri sunt mereu opțiunea disperării - sunt convins că ei simt acest lucru și îi apasă înspre mediocritate. Aș mai remarca faptul că fundașii centrali au fost foarte solizi la mingile pe sus și au respins cam la fel de eficient și cele pe jos - ce a mers mai puțin bine au fost pasele.

Concluzia, din păcate, e una tristă: nu pot spune că există perspectiva unui progres la Poli II. Dar cred că rezultatele vor fi ceva mai bune în următoarea perioadă - numai că problema este, și țin să mă repet, maniera în care se lucrează la blazarea acestor jucători, așa cum sunt ei.

Poli II: Colbiș (6) - Dăruială (5,5), Telescu (6), Gavriluță (6), Ilici (5,5) - Popovici (6), Matei (5), Ganea (5,5), Latovlevici (6) - Popa (6), Jitaru (6)

Schimbări:

Magdaș (5) pentru Popa (min 67)
Zaluschi pentru Popovici (min 85)
Cuciorvă pentru Latovlevici (min 90)
Dudaș pentru Ganea (min 93)

2 comentarii :

fiara spunea...

VELCEA face treaba buna la echipa!

Stefan Carpanu spunea...

Dar tu cine esti, fanul numarul 1? :)

Google+