10 septembrie 2009

Bilete cu forța, bani puțini?

E clar că trebuie forțat pe ideea că biletele nu vor fi vândute individual, căci atunci eficiența planului de vânzare va fi zero. Riscul pe care și-l asumă clubul este unul foarte mare, în condițiile în care se poate trezi cu jumătate de stadion gol înainte de începutul partidei cu Dinamo Zagreb. Probabil, într-un asemenea caz, s-ar exploata faptul că și două meciuri reprezintă bilete la pachet, în speranța că măcar trei sferturi din stadion se vor umple și nu va fi nevoie să se recurgă la decizia care ar aliena și mai mult fanii care se simt suficient de alienați de ultimele decizii ale clubului.

Nu cred că lumea are o problemă în sine cu ideea de a susține financiar echipa, însă îți vine greu să faci asta când te simți forțat să cumperi biletele la pachet - mai mult chiar, atunci când pare că doar la nevoie clubul se gândește la suporteri. Există în mod evident o problemă gravă de comunicare, ce va trebui rezolvată cât mai curând, dacă e să se evite pierderea unei părți a suportului de care a beneficiat echipa.

La o primă vedere, am impresia că formula financiară care a funcționat în preliminarile CL nu va avea același succes, din două motive: implică un nou efort financiar puternic și, mai important, are un antecedent. În plus, nu există niciun egal la Donetsk care să ridice optimismul în rândul fanilor, optimism ce a fost pus la cutie tocmai atunci când și scepticii se adunaseră la stadion, pentru turul cu Stuttgart.

3 comentarii :

Raul spunea...

Total de acord,am venit in concediu,am cumparat 6 bilete sa vad o partida (Donetsk),timpul nu mi-a permis sa vad si a doua,am platit pe bilet mai mult ca si pe Bernabeu,problema este ca as fi dorit sa vad returul cu ajax,se pare ca este imposibil.Treaba cu biletele ar trebui discutata cu conducerea,nu stiu daca este o chestiune legala.

Andrei Vajna II spunea...

Eu cred ca nu se bazeaza pe nici un calcul. E pur si simplu prostie. Mi se pare clar ca cei care vin si ar veni meci de meci sunt doar cateva mii. In rest sunt o groaza care nu pot veni la toate 3 meciurile, chiar daca ar vrea. Se joaca joi, a doua zi ai servici sau scoala, mai ales ca vei ajunge acasa undeva pe la 1 noaptea! Asa ca eu cred ca se pierd foarte multi spectatori care ar fi venit doar la un meci si s-ar hotari undeva in apropierea datei meciului.

Nu inteleg de ce, pe langa pachet, nu se pun si bilete separat. Cine are bani si vrea toate 3, ari o reducere. Astfel, pe langa cei care iau pachet, mai ai si multi care vin in plus. Printre acestia sigur vor fi si care sa ia bilet inainte de fiecare meci. Deci clubul iese mult mai castigat.

Stefan Carpanu spunea...

E clar ca exista optiuni mult mai bune, atat pentru noi, cat si pentru club. E chiar una din situatile alea cand sa faci lucrul corect coincide cu sa faci lucrul care ii ajuta pe toti cel mai mult.

Eu o vad pur si simplu ca pe un pariu aiurit, poate chiar din disperare, cine stie care e situatia cu banii. Dar sunt convins ca ar fi fost mult mai ok sa ne spuna, daca e asa, si sa ofere atata pachetele, cat si biletele individuale - lumea care tine la Poli ar fi venit. Si e o tactica de manipulare pe care oricum n-au folosita pana acuma, deci indiferent de puritatea motivelor, probabil ar fi functionat.

Google+