19 august 2009

Poli - VFB Stuttgart 0:2 (0:2)

E clar că avem câte ceva de învăţat de pe urma acestui eşec. Poli s-a prezentat, din câteva puncte de vedere, mai bine decât adversarii de astăzi, ba aş spune chiar că au evoluat mai consistent decât în meciul cu Şahtior - până la primirea golului. Dubla instantanee a fost clar decisivă, la fel ca şi erorile defensive ce au permis oaspeţilor să marcheze. Nu la valoare trebuie să ne uităm când jucăm la acest nivel, ci la abilitatea noastră de a fi eficienţi. Doar echipele de ultra-top sunt de nebătut, dar pentru restul trebuie să fii în formă maximă.

Stuttgart a ameninţat întâi poarta lui Pantilimon, care a respins un şut din afara careului în bară. După aceea însă, Poli a echilibrat partida şi a avut mai multe lovituri de colţ, însă toate - precum şi cele ce au urmat în restul partidei - au fost executate slab, iar oaspeţii nu au avut prea mult de temut. Prima lovitură vine în minutul 26, când Marica a scăpat uşor de Cisovsky şi Panti a ezitat, iar ulterior a intervenit slab, faultându-l pe interaţionalul nostru drag. A fost 1-0, iar la doar câteva zeci de secunde, Hleb s-a distrat cu Alexa, Bonfim, Cisovsky şi cine i-a mai apărut în faţa, finalizând pe lângă Pantilimon pentru al doilea gol al oaspeţilor. Alb-violeţii trebuiau să înscrie câteva minute mai târziu, când Magera a fost găsit perfect, liber, dar cehul a trimis absolut lamentabil cu capul, pe lângă.
După pauză, cei de la Stuttgart au făcut pasul înapoi, dar băieţii lui Sabău nu au prea găsit drumul spre poarta lui Lehmann. Marica a avut o ocazie pe contraatac, iar până la final Schieber mai pune de două ori în pericol poarta lui Panti, dar când nu trebuie să iasă, portarul nostru e de obicei la post. Cea mai mare ocazie a noastră a venit la şutul de la distanţă al lui Bonfim, însă Lehmann a parat foarte bine, iar în rest, doar câteva contre nereuşite ar mai fi de menţionat.

E trist că s-a pierdut, dar asta e situaţia. Iancu tună că nu avem lot, ceea ce e mai mult decât nesurprinzător considerând ce jucători au fost aduşi în ultima vreme şi cum aceştia au acoperit posturile cu adevărat descoperite. Dar şi aşa, toţi au luptat, şi ei ne-au adus marea bucurie de a-i fi eliminat pe Şahtior, deci trebuie să fim mulţumiţi. Cel mai bine au jucat astăzi Nibombe, Alexa, Arman şi oarecum Artiom Karamyan, iar în rest Bucur a încercat foarte multe, dar nu i-a ieşit mai nimic, în timp ce Bonfim măcar a mai avut câteva execuţii bune - ceea ce nu se poate spune şi despre Stancu. Scutaru a fost depăşit de partidă, Borbely fiind ceva mai prezent în joc când a fost introdus, iar în atac Magera a reuşit prea puţine, adioma celui care l-a înlocuit, Claudiu Ionescu. De Lato, ce să mai zici?

Asta e. Urmează un meci foarte important în campionat, iar apoi trebuie să ne apărăm onoarea la Stuttgart. Din păcate, eu nu voi fi aici ca să dau raportul, dar sper să reuşesc cumva să pun cronicile pe blog, chiar dacă cu întârziere. Ne reauzim la începutul lui septembrie. Hai Poli!

Poli: Pantilimon (5) - Bonfim (5,5), Nibombe (6), Cisovsky (5), Art. Karamyan (5,5) - Stancu (5), Scutaru (5), Alexa (6), Arm. Karmayan (6) - Bucur (5,5), Magera (5)

Schimbări:

Borbely (5,5) pentru Scutaru (min 45)
Cl. Ionescu (5) pentru Magera (min 69)
Latovelvici pentru Art. Karamyan (min 79)

Un comentariu :

Anonim spunea...

toti stim ca POLI poate mai mult si asta va demonstra ....HAI POLI!!!!!!!
andreea http://www.iavion.ro -
Fly Your Dream

Google+