15 iunie 2009

Câteva statistici

Fiind la final de sezon, este momentul statisticilor. Până la tradiţionalul raport de an, cu o scurtă analiză a fiecărui jucător, vă prezint mai întâi nişte date care mi s-au părut de interes.

Poli a avut cea mai mare medie de spectatori acasă, cu aproximativ 14000 de spectatori. Clubul este însă doar al şaptele în ceea ce priveşte deplasările, fiind privită în medie de 6300 de microbişti. Per total alb-violeţii se clasează pe locul doi în ceea ce priveşte numărul mediu de spectatori înregistrat atât în deplasare, cât şi acasă, cu o cifră puţin peste 10000, fiind surclasaţi de Steaua.
Pe teren propriu, cei mai mulţi spectatori au venit la meciul Poli - Dinamo (30000), iar cei mai puţini la Poli - Gloria Bistriţa (3000).

Costel Pantilimon a adunat cele mai multe minute pentru echipă, evoluând în 31 de partide, din care 30 integralist. El este urmat de Bucur, tot cu 31 de partide, Magera cu 30 şi Artiom Karamyan cu 29.

Golgheterul echipei a fost, precum se ştie, Gigel Bucur, cu 17 reuşite, el fiind urmat de Artiom Karamyan cu 7, Winston Parks cu 6 şi Arman Karamyan cu 5. Rămâne să vedem exact ce scriu gazetele, căci una e să marchezi un gol şi alta e ce va fi scris în statistică, în funcţie de raportul arbitrului.

Cele mai multe pase de gol le-au oferit Artiom Karamyan şi Magera, câte 9 fiecare, Bucur 8 şi Goga 5.

Cam atât momentan, iar raportul de final urmează cândva în următoarea săptămână.

Niciun comentariu :

Google+