22 mai 2009

Poli - Steaua 1:0 (1:0)

Dumnezeule, ce caricatură de meci. O victorie cât trei puncte, dar alb-violeții s-au văzut blocați în propria jumătate aproape întreaga repriză secundă - după ce nici în primul mitan nu excelaseră în mod deosebit.

Oaspeții au început mai determinat și Poli le-a permis să păstreze posesia, însă fotbal s-a jucat puțin. Prima șansă de gol a venit în minutul 20 ca urmare a unui șut de la distanță al lui Golanski, pe care Pantilimon l-a parat, iar imediat după această fază alb-violeții au ieșit pe contra-atac, iar Zapata a scos șutul excelent al lui Borbely. Apoi meciul a revenit la ritmul apatic de dinainte, până când, în minutul 32, Parks a luat o fază pe cont propriu, a trecut de doi jucători, a pătruns în careu - iar șutul său a prins o deviere, intrând în plasa porții lui Zapata! Nimic nu s-a mai întâmplat până la pauză, însă nu cred că cineva se putea aștepta la grandioasa comedie din repriza a doua.
Steaua a forțat la debut, a avut două ocazii în primele cinci minute, iar apoi meciul a DECEDAT complet. Alb-violeții nu știu dacă au trecut de zece ori de mijlocul terenului, în timp ce Steaua a irosit nenumărate faze fixe grație flerului fotbalistic al lui Nicoliță. Dacă nu ar fi fost adversarii atât de impotenți, îmi vine greu să cred că prestând un asemenea joc am fi avut vreo șansă cu orice altă echipă din Liga 1. Mijlocul nostru nu a făcut nimic, atacanții n-au primit absolut nicio minge, iar după intrarea lui Magera am trecut de la un 1-8-2 la un 1-9-1. Era clar că Balint își dorea altceva, însă jucătorii nu aveau forța să construiască, în ciuda susținerii necontenite a aproape 30 000 de oameni. De abia în minutul 90, la o contră purtată perfect de Bucur, alb-violeții au șutat pe poartă, însă Abiodun, deși liber și cu tot timpul de pe lume, nu a reușit să-l învingă pe Zapata. Fluierul de final după șase minute agonizante de prelungire a pus punct unui meci dezolant de slab, din care rămânem însă cu trei puncte și o vagă speranță. Chiar și în cel mai bun caz însă, dacă posibila recuperare a punctelor nu le dă forțe proaspete jucătorilor, cu acest joc nu avem cum să obținem puncte în partidele rămase.

Nu vreau nicidecum să ignor meritele echipei din punct de vedere defensiv, însă nu mi se pare o abordare corectă atunci când oferi unui adversar atâtea faze fixe - nici nu trebuie să știe s-o bage, există șanse ca mingea pur și simplu să se lovească de cineva și să intre. Dar mijlocul de azi...

Poli: Pantilimon (6) - Bădoi (5), Nibombe (6), Cisovsky (6,5), Latovlevici (5,5) - Stancu (5,5), Borbely (5), Alexa (6), Art. Karamyan (5,5) - Bucur (5,5), Parks (6,5)

Schimbări:

Abiodun (5,5) pentru Bădoi (min 66).
Magera (5,5) pentru Parks (min 71).
Scutaru pentru Borbely (min 90+2).


Gol Parks (min 32):





Ocazie Golanski (min 19):



Șut Borbely (min 20):



Ratare Abiodun (min 90):

4 comentarii :

Andrei Vajna II spunea...

Bine ca geniul fotbalistic ce se afla pe banca stelei(oricare ar fi el) a simtit bine momentul in care sa faca o dubla(!) schimbare, adica fix atunci cand jocul lor mergea cel mai bine.

Problema pe care o vad eu e ca nu tinem de minge. Tot o dam repede sa scapam de ea. Cand legam si noi niste pase chiar iese un joc frumos si de cele mai multe ori periculos. Acuma s-ar putea sa fie si faptul ca jucatorii sunt cam statici si nu ai cui sa pasezi, singurul care s-a miscat si s-a demarcat fiind Parks, omul meciului fara indoiala. Nu inteleg de ce nu joaca Vrsici, care pare omul potrivit pentru un asemenea joc. L-a intrebat cineva pe Balint? Poate are el unele motive bune.

In rest, a mai fost o ocazie buna, la o deviere cu capul marca Magera, dar nu mai tin minte cum s-a finalizat, destul de periculos parca.

Ma asteptam la jocul asta din partea stelei, dar nu si din partea noastra.

daimon spunea...

Tare ciudat s-a miscat Magera, zici ca n-a prea trecut mingea pe la el, desi a fost introdus cu scop clar de distrugere, ca Alexa. Abiodun mi se pare bunicel pe dreapta, orice am spune, in comparatie cu Ba2.

Singurul care s-a miscat a fost Artiom la mijloc (si Bucur, dar la el e default), insa cu un Karamian nu faci un meci.

Anonim spunea...

sper sa trecem cu bine cele 2 etape, care au mai ramas. apoi sa vina cele 6 puncte, si am auzit ca Iancu se 'lupta' din nou pentru palmares.

iar din vara, o investitie masiva!

Stefan Carpanu spunea...

Greu cu investitia.

Eu mi-as dori trei jucatori de primul unsprezece ca sa nu facem prea multe schimbari, cei trei tineri de la Buzau despre care am vorbit, Cl. Ionescu...

Dar discutia asta depinde de unde terminam. Orice se poate intampla.

Google+