9 mai 2009

Poli - Oțelul Galați 1:0 (1:0)

Alb-violeții s-au jucat cu focul și cu nervii noștri, încercând să abordeze această partidă în ideea de a nu forța mai mult decât era necesar pentru o victorie. De fapt n-a fost vorba atât de o încercare, cât de realitatea din teren, numai că pe final de partidă oaspeții au fost la doar câțiva centimetri de gol și au pus enormă presiune pe apărarea Politehnicii.

Meciul a începtu sub semnul echilibrului, chiar dacă Poli avea o posesie vag superioară. După o serie de tentative timide de a ataca poarta apărată de Kolev, oaspeții s-au trezit cu prima mare ocazie de gol la un sfert de oră de la primul fluier al arbitrului, însă Ibeh a finalizat din doar câțiva metri fix pe Pantilimon, astfel că am scăpat cu fața curată. Replica noastră a venit cinci minute mai târziu prin Parks, care a fost lansat perfect de Artiom Karamyan, însă costaricanul a finalizat slab, pe lângă. Faza aceasta s-a dovedit a fi premergătoare golului, căci la doar un minut Stancu a luptat exemplar pentru o minge, iar Bucur a profitat de o eroare a unui fundaș advers, a preluat perfect mingea și a șutat la colțul scurt, balonul a mușcat bara și a intrat în poartă! Următoarea mare șansă de gol i-a aprținut tot lui Bucur și tot în urma unei erori în apărarea gălățeană, dar atacantul alb-violet a finalizat în plasa laterală. Până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic notabil, însă oaspeții au începtu treptat să se aproprie tot mai mult de poarta lui Pantilimon.
Repriza secundă avea să fie un mic calvar pentru Poli, anunțat oarecum de prima mare șansă ratată imediat după reluare de Oțelul. Alb-violeții încercau să profite pe contraatac de situația din teren, însă șansele au fost puține și chiar atunci când s-au ivit, de multe ori nu se aflau decât cel mult doi jucători ai noștri care să lucreze faza în preajma careului. În minutul 68, prima eroare a lui Pantilimon în această după-amiază era cât pe ce să ne coste, însă Latovlevici a reușit să respingă un balon ce trecuse peste portarul nostru. Bucur, Karamyan și oarecum Cisovsky puteau să stabilească definitiv soarta partidei, dar niciunul nu a reușit să finalizeze bine, iar ultimele zece minute s-au dovedit a fi mai mult decât tensionate. Alb-violeții s-au retras să apere rezultatul, permițând oaspeților să ajungă mai ușor în preajma careului nostru, și cumva apărarea lui Poli nu părea foarte sigură pe sine. Totul a culminat cu patru minute înainte de final, când Cisovsky a salvat o minge pe care scria gol, de pe linia porții, după o altă enormă eroare a lui Pantilimon, iar arbitrul a fost indulgent neacordând o lovitură liberă indirectă la degajarea imediată a lui Nibombe. Ultimele minute s-au jucat în același ritm, alb-violeții au mai ratat o ocazie bună prin Stancu, dar până la urmă gălățenii n-au mai reușit să înscrie (nu din lipsă de încercări, însă) și Poli și-a trecut în cont o victorie esențială pentru a menține viu visul unui titlu.

Meciul nu a fost unul rău, diferența minimă înregistrată pe tabelă a dat aripi oaspeților pe final, mai ales pe fondul oboselii mai multor jucători de la noi. În special Karamyan părea sleit, armeanul evoluând astăzi destul de slab per ansamblu. E clar că erorile lui Panti sunt cea mai mare grijă în acet moment, pentru că e greu de crezut că ne putem permite greșeli în vederea meciului cu Dinamo.
Cât despre partea plină a paharului, pe ea o umple fără dar și poate Cisovsky. Chiar dacă a avut câteva mici scăpări, prestația sa de astăzi a fost la fel de esențială ca reușita lui Bucur.

P.S. Cineva ar trebui să-i spună lui Latovlevici că trebuie să ai oarecare respect față de adversari. Ca să nu menționez de decalarțiile malițioase făcute de diverși reprezentanți ai clubului nostru vizavi de infirmeria imaginară a Oțelului.

Poli: Pantilimon (5) - Bădoi (5), Nibombe (6), Cisovsky (7), Latovlevici (5,5) - Stancu (6), Scutaru (5,5), Magera (6), Art. Karamyan (5,5) - Bucur (6,5), Parks (5)

Schimbări:

Curtean (5,5) pentru Parks (min 57)
Vrsici (5,5) pentru Magera (min 68)
Maxim pentru Karamyan (min 90+3)


Gol Gigel Bucur (min 23):




Ocazie Ibeh (min 14):



Ocazie Parks (min 22):



Ratare Bucur (min 31):



Gafă Pantilimon (min 86):



Ocazie Stancu (min 91):

Niciun comentariu :

Google+