2 mai 2009

Poli - Farul 3:2 (1:1)

Trebuie să mă întreb dacă Poli acestor zile nu este un fel de echipă cameleon. De fapt nici nu cred că mă refer la cameleon, dar dat fiind că e cea mai aproximativ potrivită comparație, o lăsăm așa. Spun asta pentru că aproape în fiecare meci din acest sezon, alb-violeții au jucat la nivelul adversarului, iar cu două excepții au reușit să și câștige - dacă șansa n-ar fi prin definiție o chestiune rară, aș fi înclinat să indic că ea a făcut diferența. Așa însă, nici nu știu ce să zic.

Alb-violeții au pus presiune de la începutul meciului și după doar zece minute au avut prima mare șansă de gol: Maxim a executat o lovitură liberă de pe dreapta, mingea a sărit prin careu, a ajuns la Parks care a rămas singur cu portarul, dar a tras în acesta, mingea sărind la Cisovsky, care a trimis cu capul și un fundaș advers a salvat de pe linia porții. Balaj a văzut însă un henț la lovitura de cap a lui Cisovsky, iar prin urmare ne-a acordat un unsprezece metri care nu a (prea?) fost, pe care apoi Bucur l-a transformat. Între minutele 17 și 27, Poli a avut o serie de ocazii, prin Bucur, de două ori, Cisovsky și Luchin, dar pe măsura ocaziilor au fost și ratările. Prima fază periculoasă la poarta lui Pantilimon a avut loc în minutul 29, când Rusmir a șutat de la mare distanță și aproape că l-a prins pe Panti neatent, însă portarul nostru a reușit să respingă. În minutul 35 a devenit clar, pentru cine nu era deja, faptul că alb-violeții aveau o atitudine complet necorespunzătoare intrând în această partidă, după ce Latovlevici a bătut un aut direct la un adversar, în preajma careului, și doar respingerea lui Pantilimon a ținut-o pe Poli în avantaj. Bucur a ratat din nou o ocazie incredibilă în minutul 42, astfel că numai bine, la ultima fază a reprizei, ratările s-au răzbunat și oaspeți au reușit să egaleze, cu aportul lui Pantilimon.
Repriza secundă a părut mai bună, în debutul ei, dar în ceea ce privește fazele de poartă, acestea nu prea au existat - exceptând un șut respins al lui Cisovsky, și unul al lui Nibombe. În minutul 65 a căzut ca din nimic golul doi al alb-violeților, și a fost de fapt un autogol, marcat de Ben Tekloh după un corner. Avantajul nostru n-a ținut însă decât un minut, căci, în ciuda aparențelor, jucătorii dormitau în continuare, iar la o fază fixă Farul a reușit să egaleze pentru a doua oară. Sus numita șansă ne-a mai surâs o dată în minutul 71, când un aut "executat" de Stancu a fost prelungit, oarecum, de Magera, un fundaș advers a intervenit aiurea, iar Gigel Bucur a fost la locul potrivit pentru a-și trece în cont a paisprezecea reușită a sezonului. Alb-violeții s-au regrupat și au abordat defensiv finalul de partidă, dar și așa au mai existat faze de poartă de ambele părți. Întâi Curtean a șutat în forță de pe dreapta, șutul fiind deviat peste de Curcă, apoi în prelungirile partidei Farul a înscris din ofsaid, iar în ultima fază a meciului Curcă a parat un șut puternic, de la distanță, a lui Magera. Cel din urmă fluier al lui Balaj a venit ca o izbăvire nebănuită înaintea începerii acestei partide, ceea ce m-a și dus la gândurile detaliate în primul paragraf al acestei cronici.

E greu de zis cine a jucat mai bine dintre alb-violeți, căci aproape toți jucătorii au fost destul de visători. Apărarea a dormit la goluri, mijlocul a recuperat, precum a și pierdut mingi ușor, iar în atac Parks a creat pericol, dar nu a avut faze de gol (în afară de cea menționată), iar Bucur, deși a marcat de două ori, a și ratat trie ocazii monumentale. Probabil l-aș remarca pe Cisovsky, care a recuperat bine, a driblat destul de bine și a deschis jocul bine, însă odată pus la mijloc, joacă mult mai ofensiv decât, de exemplu, Alexa și, implicit, lasă apărarea mai descoperită. Dar nici nu cred că avem vreo soluție mai bună pentru acel post, decât dacă insistăm să-l poziționăm pe Magera mai defensiv decât de obicei.

Să sperăm că tactica de cameleon va funcționa în continuare, și că în meciul cu CFR vom reveni la forma arătată cu celelalte echipe de top din ligă.

Poli: Pantilimon (5) - Stancu (5,5), Luchin (5,5), Nibombe (5,5), Latovlevici (5) - Abiodun (5,5), Cisovsky (6), Borbely (5), Maxim (5) - Bucur (6), Parks (5,5)

Au mai intrat Curtean (6), Rusici (5), și Magera (6), înlocuindu-i pe Maxim, Parks și Borbely.

Gol Bucur (min 10):



Gol Rusmir (min 45):



Autogol Ben Tekloh (min 63):



Gol Chico (min 64):



Gol Bucur (min 71):




Faza penalty-ului (min 8):



Ocazie Cisovsky (min 20):



Ocazie Bucur (min 26):



Șut Rusmir (min 30):



Greșeală Latovlevici (min 33):



Șut Cisovsky (min 54):



Șut Nibombe (min 63):



Șut Curtean (min 81):



Gol anulat Farul (min 90):



Șut parat Magera (min 91):

4 comentarii :

Andrei Vajna II spunea...

Atata doar ca cfr joaca la acelasi nivel cu farul. :)

daimon spunea...

Am pus pe blog o poza, luata de pe forum : pare hent; oricum, greu de decis faza. Si, pana la urma, nu am cerut penalty, nu a stat capra Farul, prin urmare alde tampitii care sustin ca suntem ajutati de arbitri, pot sa se duca dracului.

By the way, Ciso la mijloc o fi el bunicel, insa fundasii e clar ca sunt depasiti cam usor (Nibombe clar), asa ca as prefera sa-l vad pe Vrsic pe postul lui si pe Ciso inapoi. But maybe it's just me.

Stefan Carpanu spunea...

Am vazut poza, am si pus link la ea in cronica.

Nici nu are rost sa discutam despre cum ne ajuta arbitrii.

Cat despre Ciso, problema e ca l-ai putea pune aproape oriunde si ar fi mai bun decat ce avem pe postul acela. :)
Cred ca in aparare ii sta cel mai bine, dar problema e ca am senzatia ca e subutilizat, cand evolueaza acolo. Ai vazut si tu cum inainteaza cu mingea la picior, isi poate permite mai mult sa faca asta daca nu e fundas central - si pentru echipa ar fi mai eficient.

Oricum, daca e sa ne gandim si cu dinamo am jucat in aceeasi formula, cu Ciso la inchidere, si apararea s-a descurcat bine. Multe s-au tras azi de la lipsa de concentrare.

Andrei Vajna II spunea...

Pai pana la primul gol, in afara de acea bolta, farul n-a aratat absolut nimic. Cred ca dupa aia au prins si ei curaj. Iar golurile lor au fost din ghinion si lipsa de concentrare. Si ale noastre de altfel, dar macar am avut si ocazii serioase.

Iar legat de arbitraj, eu zic sa-i lasam sa se agite degeaba.

Google+