23 mai 2009

Gloria Buzău - FC Vaslui 4:1 (1:0)

Ce meci au tras buzoienii! În fața unei echipe ușor blazate a Vasluiului, au profitat de toate ocaziile ivite, au jucat frumos, s-au apărat bine, și nu le-au dat mari șanse adversarilor.

Mansour a deschis scorul după jumătate de oră de joc, fiind găsit perfect la capătul unei centrări venite de pe dreapta (Bonfim sau Cojocnean), iar finalizarea sa cu capul a avut cale lungă până în poartă, însă în final a poposit acolo unde-i era locul.
Oaspeții au egalat imediat după pauză, obținând un penalty ca urmare a unei intervenții slabe a lui Zimmermann și un atac mai agresiv al lui Chițu asupra lui Burdujan. Wesley a tranformat fără probleme. Au urmat alte câteva minute de presiune ale vasluienilor, însă aceștia au lăsat-o mai moale odată cu trecerea timpului, iar Gloria Buzău a prins contur pe atac. Chițu a creat întâi o fază bună, driblând niște jucători, dar șutul său a trecut pe lângă vinclu. Apoi Mansour a șutat din unghi, iar Kuciak a fost obligat să respingă, înainte ca Mera să dea lovitura în minutul 78: corner executat de Ionescu, iar fundașul Buzăului a reluat cu capul, fără șanse, pentru portarul oaspeților! La doar patru minute, Bonfim a obținut o liberă în marginea careului, iar Ionescu a trimis mingea direct la vinclu cu o execuție de maestru. Golul final a venit chiar înainte de ultimul fluier, Mansour fiind servit ideal de Ademar, care făcuse o recuperare și o cursă impresionante, iar senegalezul a trimis printre picioarele lui Kuciack pentru un scor de neimaginat!

E admirabil cât de mult a crescut în joc echipa odată cu trecerea timpului - și odată ce s-a stabilizat primul unsprezece. Chițu și Popa au avut de muncit până au intrat în primul unsprezece, iar revenirea lui Ionescu oferă echipei acel plus de care aveau nevoie la mijloc. Sunt convins că tuturor jucătorilor le-a făcut foarte bine această experiență în prima ligă, iar dacă mai produc asemenea surprize, cine știe câți vor putea să spere pentru un loc la Poli. Momentan nu cred că pe lângă cei menționați mai este vreunul care să aibe și atuul vârstei și cel al calității pentru a veni la Timișora, însă mă uit la Bonfim care joacă excelent mai ales pe plan ofensiv sau la Mansour care cu siguranță are cel puțin la fel de multe calități ca și Rusici. Chestiunea e că dorim să îmbunătățim lotul, nu să-l facem mai stufos, deci vor trebui luate decizii interesante în această vară - dar până atunci mai e mult, iar totul depinde de unde vom termina acest sezon.

Gloria Buzău: Zimmermann (5) - Cojocnean (5,5), Mera (6,5), Diogo (6), Bonfim (6,5) - Popa (6,5), Teușan (5,5), Poparadu (5,5), Chițu (6,5), Sandu (5,5) - Mansour (7)

Schimbări:

Ademar (6) pentru Teușan (min 58)
Cl. Ionescu (7) pentru Sandu (min 70)


Gol Mansour (min 28):



Gol Wesley (min 49):



Gol Mera (min 78):



Gol Ionescu (min 82):



Gol Mansour (min 90):




Acțiune Chițu (min 56):



Șut Mansour (min 63):

3 comentarii :

Anonim spunea...

ce bine-mi pare ca ai luat teapa.. ce bine-mi pare ca ai pierdut ! :))

si ce-mi place cand se oftica porumBO(i)U... savage.

Anonim spunea...

apropos, ar fi bine o lista despre jucatorii care ar merita o sansa la prima echipa, golgeterii, etc.

Mera, de ex., il vad marcand destul de des in ultima vreme, probabil are vreao 4-5 goluri :-?

Stefan Carpanu spunea...

Mera are 3, Mansour 6.

Google+