12 aprilie 2009

Poli - Universitatea Craiova 1:0 (0:0)

O victorie atât de importantă vine rar, precum la fel de rar se văd meciuri de o asemenea calitate în Liga 1. Deşi, per ansamblu, alb-violeţii au dominat partida, rezultatul putea fi şi altul, deoarece craiovenii au încercat să speculeze fiecare ezitare a apărării noastre - şi, în cateva rânduri, au fost foarte aproape de a marca.

Putea fi gol chiar în secunda zece, când mingea a ajuns la Bucur în careu, dar șutul acestui din lateral stânga a fost parat de Bornescu. Alb-violeţii şi-au mai trecut în cont câteva oportunități bune, însă acelaşi Bucur a trimis peste, relevând astfel problema noastră principală: lipsa de eficienţă la finalizare. Artiom Karamyan a trimis şi el un şut excelent pe poartă, Bornescu întinzându-se să oprească mingea din drumul ei către gol. Craiovenii au fost aproape de a marca în doua rânduri, odată după o ezitare a lui Nibombe/Pantilimon, când F. Costea l-a depăşit pe portarul nostru, însă a intrat în unghi şi Cisovsky a intervenit salvator - precum o făcuse la alte câteva acţiuni anterioare - şi apoi când Panti a parat excelent o lovitură de cap a lui Wobay. Bornescu a mai intervenit o dată bine la lovitura liberă executată de Bădoi. Din păcate, după jumătate de oră de joc, Cisovsky s-a accidentat în urma unei "intrări la sacrificiu", iar în ciuda tentativei sale de a continua partida, a trebuit schimbat cu puțin timp înainte de pauză. Nici nu ieșise bine, că oaspeţii au profitat de situația mai confuză din apărarea noastră şi F. Costea a pătruns în careu, fiind prins din spate de către Borbely, iar Tudor a indicat punctuleţul cu var. A fost momentul ca Pantilimon să fie mare, mare, căci portarul nostru a intuit direcția şutului şi a apărat mingea tirmisă de Dorel Stoica! Acesta a fost mai mult ca sigur momentul cheie al partidei, deoarece știm prea bine ce înseamnă un gol înainte de pauză.
Drept dovadă că alb-violeţii au reuşit să se regrupeze, repriza a doua a început în aceeaşi notă cu prima şi după cinci minute de la reluare a venit golul izbăvitor: Magera a prelungit cu capul (precum a făcut-o de atâtea ori pe parcursul meciului) până la Bucur, acesta a ajuns cu mingea la linia de aut, a driblat un adversar şi a pasat către Arman Karamyan, care a îndeplint o formalitate (sau nu chiar, după cum ne-a arătat Parks pe finalul partidei), învingându-l pe Bornescu! Craiovenii au fost loviţi din plin de această reuşită şi nu au reuşit să mai pună prea mare presiune pe poarta noastra. Poli a mai avut o serie de şanse de a-şi majora avantajul, prin Bucur în trei rânduri, respectiv Latovlevici; ultimul a luat o acţiune pe cont propriu din jumătatea noastră şi după un un-doi cu Artiom Karamyan a reuşit să ajungă în poziţie de şut, l-a întins pe Bornescu şi în loc să-i paseze apoi lui Arman Karamyan, liber în dreapta sa, tânărul (şi astăzi, excelentul) fundaş stânga a trimis cu prea multă forţă peste/pe lângă poartă, deşi portarul era la pământ. Oaspeţii puteau să egaleze în două rânduri, însă de ambele ori Panti a fost la post, ca un veritabil portar de echipă naţională. Ultima fază notabilă a meciului a avut loc în minutele de prelungire, când Parks n-a fost în stare să trimită pe lângă portar din doar câțiva metri, după o pasă perfectă de la Vrsici. Nu mai contează acuma, meciul s-a încheiat cu victoria noastră şi echipa arată bine.

Toţi jucătorii au evoluat bine sau foarte bine, deşi asupra lui Borbely cam atârnă penalty-ul cauzat, însă ceea ce țin să remarc este dăruirea tuturor, la fel ca în meciul contra Rapidului, sintetizată poate în efortul lui Cisovsky de a rămâne pe teren, atunci când era evident cuprins de durere. Totodată, jocul se leagă bine, echipa pasează mult, cam aşa cum ne-a şi promis Balint că avea să fie. Este însă important de remarcat că aşa a fost şi în partidele mai puţin reuşite (Gaz Metan, Otopeni, FC Argeş), când în ciuda unui joc bun în prima parte, Poli nu a reuşit să profite de ocaziile create şi s-a debusolat odată cu trecerea timpului - respectiv, înscrierea golului gazdelor la Otopeni. Au fost mai multe momente azi când jucătorii noştri ofensivi puteau alege o pasă, în locul unui şut, şi nu au făcut-o, deşi poate ar fi fost indicat, deci s-ar mai putea îmbunătăţi jocul colectiv în zona careului advers. Ceea ce mai este important e ca meciurile cu echipele mai mici să fie disputate şi câştigate în aceeaşi manieră, căci doar învingând aceste echipe se poate obţine o clasare înaltă. Ştiu că sunt lucruri pe care le cunoaştem, însă mi se pare important să ne aducem aminte de ele acuma.

Urmează meciul de Cupă cu Gloria Bistriţa, meci în care, zic eu, ar fi de considerat odihnirea unor titulari în vederea meciului cu FC Vaslui. Vom vedea.

Poli: Pantilimon (7) - Bădoi (6), Cisovsky (7), Nibombe (6,5), Latovlevici (6,5) - Arm. Karamyan (7), Alexa (6), Borbely (5), Art. Karamyan (6) - Bucur (6,5), Magera (6,5)

Luchin (6), Vrsic și Parks i-au înlocuit pe Cisovsky, Magera și Bucur.


Gol Arm. Karamyan (min 48):




Șut Bucur (min 1):



Ocazie Costea (min 10):



Șut Art. Karamyan (min 28):



Lovitura de cap Wobay (min 34):



Pantilimon apara penalty-ul (min 45):



Sut Latovlevici (min 67):



Parada Pantilimon (min 83):



Ratare Parks (min 92):

Niciun comentariu :

Google+