18 aprilie 2009

FC Vaslui - Poli 4:3 (2:2)

Nu prea am chef de cronici azi, astfel că țin doar să caut cauzele acestui eșec. Le iau cronologic.

În primul rând, un rol decisiv au jucat cele două, chiar trei erori importante ale brigăzii de arbitrii la scorul de 2-0; întâi, Bucur a fost oprit când scăpase singur cu portarul; apoi Latovlevici a sfârșit cu fața însângerată după o lovitură cu cotul, care cu siguranță necesita o eliminare - iar această fază este de o însemnătate sporită, căci ambele goluri care au urmat au venit cât Latovlevici era pe marginea terenului; a treia fază discutabilă a fost lovitura de cot primită de Luchin în careul advers, căci vasluienii au ținut să fie foarte duri din acest punct de vedere, însă Deaconu a fost mai mult decât iertător. Țin să evidențiez faptul că în repriza a doua centralul a luat câteva decizii discutabile și în defavoarea celor de la FC Vaslui, drept dovadă că nu are intenții ascunse, ci pur și simplu este foarte limitat.

În al doilea rând, erorile personale. La primul gol, unul din frații Karamyan (Artiom) l-a pierdut complet din marcaj pe Wesley. La al doilea gol, Alexa a dat o pasă direct la adversar, ce i-a pus pe jucătorii gazdă pe contraatac. Nu știu în ce măsură intervenția lui Luchin a fost decisivă, căci în spatele său se afla un adversar gata să recepționeze mingea, însă oricum un autogol nu dă bine.

Ca urmare a egalării, alb-violeții s-au găsit într-o poziție ingrată. Echipa venea obosită după meciul de la Bistrița, unde Balint a ținut să folosească titularii. Drept urmare, repriza secundă a fost foarte slabă, iar vasluienii au dominat copios. Golul trei a venit la singura fază de poartă mai legată a echipei noastre, însă o pasă sclipitoare a lui Wesley și puțin noroc au făcut ca avantajul să nu conteze. Victoria gazdelor a venit pe fondul oboselii (probabil și a demoralizării) sus mențioante, la o fază care a plecat de la o preluare ratată a lui Amuneke - și echipa nu era repliată.

Nu în ultimul rând, această înfrângere îi aparține și lui Balint. Eu nu-i imput așa de mult utilizarea titularilor miercuri, fiindcă echipa avea 2-0 în prima repriză și fără erorile lui Deaconu ar fi avut șanse bune de a păstra acest avantaj până la pauză - căci gazdele nu reușeau să pună în real pericol poarta lui Pantilimon. Este de imputat însă introducerea lui Amuneke, care a fost absolut inutil în cele douăzeci de minute cât a jucat. La fel și în cazul lui Rusici, despre care nu înțeleg de ce este folosit ca "soluție" când el se chinuie să-și regăsească flerul de altădată. Avem un lot subțire și este datoria lui Balint să știe cum să-și menajeze jucătorii astfel încât să obțină maximul de la ei.

Per total, este trist că am pierdut, mai ales în contextul acestei etape. Fiecare poate servi o porție de vină dacă simte nevoia, însă important acuma este să evoluăm cu se cuvine miercuri, pentru a rămâne în zona superioară a clasamentului.


Poli: Pantilimon (5,5) - Bădoi (4), Luchin (4,5), Cisovsky (5), Latovlevici (5,5) - Arm. Karamyan (6), Curtean (6), Alexa (4,5), Art. Karamyan (6) - Bucur (6,5), Magera (5,5)

Au mai intrat Amuneke (4,5) și Rusici, înlocuindu-i pe Arm. Karamyan și Art. Karamyan.

Niciun comentariu :

Google+