28 aprilie 2009

CR: Poli - Dinamo 4:1 (1:0)

Uneori, forțele cosmice se alinează în așa fel încât nimic nu-ți mai poate sta în cale. Nu știu în ce măsura a fost cazul ieri, sau dacă aceste forțe cosmice au jucat vreun rol mai aparte, cert este însă că după vreme lungă de amar și chin, am reușit să trecem de Dinamo.

Alb-violeții au abordat perfect partida, atât tactic, cât și ca atitudine, deși nu pot spune că primele 25 de minute nu mi-au dat anumite palpitații. E și normal ca atunci când permiți adversarului să te domine, dai și în emoții, dar tactica a fost aplicată perfect de Poli, grație și lipsei totale de inspirație a dinamoviștilor. La primul contraatac s-a și făcut 1-0 pentru noi: era minutul 27, Bucur primea o pasă excelentă și o lua la goană pe flancul drept, îl punea în fund pe Goian și șuta în bară - iar Magera, la locul potrivit, aștepta calm cu mingea la picior momentul s-o introducă în poartă! Dinamoviștii au forțat ușor după acest gol, dar în afara de Cristea, e greu de spus că vreunul dintre jucătorii "gazdelor" chiar avea vreo tangență cu sportul. Mai mult, Magera putea să ridice scorul la 2-0, însă a ratat mingea la o centrare foarte bună venită de pe flancul stâng.

Pauza n-a schimbat nimic în jocul celor două echipe, deși dinamoviștii au ieșit mai motivați pe teren. A fost însă degeaba, căci apărarea noastră funcționa perfect, iar introducerea lui Maxim la pauză în locul accidentatului Magera a făcut ca flancul stâng să fie unul foarte incisiv. Prin urmare, golul doi a pornit de la Maxim și Lato, care au făcut un schimb indirect de pase - va să zică, Lato a pasat, iar mingea a ajuns la Lato după ce centrarea lui Maxim a fost respinsă - și fundașul nostru a trimis perfect în careu pentru Abiodun, care a șutat cu sete în dreapta lui Matache, fără nicio șansă pentru acesta! Meciul a continuat apoi în nota obișnuită, singura diferență manifestându-se zece minute mai târziu, când Cristea a trimis un șut de la distanță, Nibombe nu a interevenit, iar Miranda l-a indus în eroare pe Pantilimon, astfel că mingea a trecut de acesta și a intrat în poartă. A fost însă doar un moment întâmplător, căci în minutul 79, Parks s-a distrat cu apărarea dinamovistă și i-a pasat excelent lui Bucur, care a înscris fără emoții în poarta aproape goală. E drept că înainte de acest gol, Borbely a ratat o șansă fantastică, moment în care am început să cred că vom pierde acest meci - ca să vadă tot omul cât de traumatizat puteam fi după acești ultimi ani de calvar.

Finalul ne-a aparținut tot nouă, iar după ce Izovranu a văzut roșu direct pentru o intrare urâtă, Nibombe a ridicat scorul la 4-1, fiind plasat perfect la capătul unei lovituri libere executate de Maxim! După cele patru minute de prelungire indicate de la margine, Tudor parcă a uitat să mai fluiere, prelungind partida înca aproape două minute fără vreun motiv aparte, însă singurul efect a fost că am putut savura mai mult această partidă minunată, un meci care trebuie înrămat și pus acolo unde poate fi văzut de toți cei care vor lupta pentru Poli.


Poli: Pantilimon (6) - Stancu (6,5), Luchin (6,5), Nibombe (6,5), Latovlevici (6,5) - Abiodun (6,5), Borbely (6), Cisovsky (6,5), Curtean (6) - Bucur (7), Magera (6,5)

Maxim (6,5), Parks (6,5) și Scutaru i-au înlocuit pe Magera, Curtean și Bucur.


Gol Magera (min 27):



Gol Abiodun (min 61):



Gol Cristea (min 72):



Gol Bucur (min 79):



Gol Nibombe (min 86):

Google+