10 martie 2009

Pandurii Târgu-Jiu - Poli 0:1 (0:0)

Fiecare meci la rândul lui, iar duminică a fost rândul celor de la Târgiu Jiu. Șansa a jucat din nou un rol important, dar în această primă fază a returului important este să obținem maximum de puncte, încercând în același timp să dăm o formă jocului alb-violeților. Aceste teste vor culmina cu un examen, anume partida cu Rapid - și mi se pare mult mai just să admiți că nu joci 17 finale, ci mai degraba vreo 12 semifinale si 5 finale.

Partida împotriva Pandurilor fost una anemică, oferind puține faze de poartă și un fotbal încâlcit, în urma căreia un egal ar fi reflectat poate mai bine prestația din teren a celor două echipe. De fapt, cred că au existat doar trei faze de poartă cu adevărat notabile, una în prima repriză și două în mitanul secund. Artiom Karamyan și Latovlevici au fost la sursa primei acțiuni, cel din urmă centrând minge în careu, de unde Rusici nu a reușit să finalizeze cum s-ar fi cuvenit. A doua fază a reprezentat și momentul deschiderii scorului, când cel mai bun om al Politehnicii, Artiom Karamyan, a executat o lovitură liberă de pe dreapta, Stanca a ieșit greșit și Cardoso și-a trimis mingea în proprie poartă. Punctul culminant al partidei a venit, așa cum și trebuie să vină în general, pe final, când Stelian Stancu a fost eliminat și gazdele au beneficiat de un penalty - ușor acordat. Pantilimon a fost însă la înălțime și a intuit bine execuția lui Păcurar, astfel că scorul a rămas cel stabilit în minutul 68. Iar cum Pandurii nu au găsit forța sau determinarea de care au dus lipsă întreg meciul, nimic nu s-a mai schimbat până la fluierul de final al dragului de Coropodean.

De remarcat aș remarca prestația sigură a apărării alb-violete, cu Luchin în formă bună și Nibombe integrat ideal alături de el. Nu știu dacă ar fi o opțiune mutarea lui Cisovsky pe dreapta, pentru că e mai important să avem un centru solid al apărării, dar următoarele partide ne-ar putea permite un astfel de experiment. Rămâne de văzur dacă și Balint este de aceeași părere.
Altfel, Artiom Karamyan și Alexa s-au mai prezentat bine, Curtean a avut puține reușite, iar restul jucătorilor au evoluat destul de modest. Îndeosebi Borbely a fost invizibil pe teren, în timp ce nici Rusici, nici Arman Karamyan nu s-au descurcat în aparentul 4-5-1 propus de Poli în această duminică.

Poli: Pantilimon (7) - Stancu (5), Luchin (6), Nibombe (6), Latovlevici (5,5) - Curtean (5,5), Alexa (6), Borbely (5), Artiom Karamyan (6,5) - Rusici (5), Magera (5,5)

Au mai intrat Arm. Karamyan (5), Abiodun și Parks, înlocuindu-i pe Rusici, Art. Karamyan și Magera.


Autogol Cardoso (min 70):



Ocazie Rusici (min 11):



Penalty parat de Pantilimon (min 84):

Niciun comentariu :

Google+