26 martie 2009

Comunicat

FIFA în capcana corupţiei ce domină fotbalul românesc.
Lupta pentru dreptate a unui întreg oraş !

Românii sunt sătuli de corupţie. Timişorenii de asemenea. Un website în mai multe limbi dezvăluie nedreptatea a cărei victime sunt. Federaţia Română de Fotbal complice a acestor malversăţiuni ? FIFA n-a vazut decât praf în ochi !

Se întâmpla la Timişoara, în România şi priveşte clubul Politehnica Timişoara (la ora actuala sub numele FC Timişoara), club de tradiţie din fotbalul românesc.

Un om de afaceri italian, patron pentru foarte scurt timp al acestui club, va aştepta ca echipa pe care a abandonat-o la sfârşitul anului 2001 să urce treptele clasamentului şi să evolueze în cupa UEFA pentru a revendica drepturile asupra numelui, culorilor şi palmaresului acestei echipe. Acest lucru s-a putut întâmpla după ce s-a asigurat de complicitatea unora din conducătorii FRF (Federaţiei Române de Fotbal). Graţie obţinerii frauduloase a unor documente (fapte demonstrate) acesta va obţine de la TAS (Tribunalul Arbitral pentru Sport) o decizie care va obliga echipa din Timişoara să-şi schimbe numele şi culorile.

FRF va fi incapabilă să apere clubul, fiindcă acest lucru ar însemna recunoaşterea malversaţiunilor anumitor membrii din instanţele conducătoare ale fotbalului românesc. In zilele noastre a da înapoi ar echivala cu recunoaşterea erorilor, iar acest lucru i-ar afecta credibilitatea.

In plus, FIFA va sancţiona clubul cu 6 puncte pentru că a întârziat aplicarea deciziei TAS, privind la ora actuala echipa de locul de lider al clasamentului campionatului românesc.

Un oraş, o regiune şi locuitorii săi se afla în stare de soc. Afacerea a facut obiectul unor interpelări chiar şi în Parlament, iar oamenii au iesit în strada ( peste 10000 de manifestanti).

Este pentru prima oară în istoria fotbalului când unui club de fotbal i se fură numele şi i se interzice utilizarea culorilor sale : alb şi violet. Aceste lucruri se întâmplă în România, iar FIFA închide ochii ! Disperarea şi apelul către FIFA a unei ţări întregi pe : http://www.justiceforpoli.com

Niciun comentariu :

Google+