28 februarie 2009

Poli - FC Argeș 2:1 (1:1)

Să mai spună cineva că Dusan Uhrin avea patent pe șansă. Alb-violeții au început cu greu acest retur, având de înfruntat un adversar determinat, dar puțin incisiv, chiar dacă au deschis scorul.

Partida a avut un debut echilibrat, în care piteștenii au ținut posesia balonului, dar Poli, îndeosebi prin Parks, a pus presiune pe apărarea oaspeților. Primul șut pe poartă i-a aprținut costaricanului în minutul opt, însă a fost parat de Boșneag în corner. În urma acestei faze, alb-violeții s-au repliat încet, ceea ce le-a oferit șansa argeșenilor să scape pe contra-atac, mingea a ajuns la Năstăsie în marginea careului, acesta i-a driblat pe Artiom Karamyan și Bădoi, finalizând perfect în plasa laterală a lui Pantilimon. Avantajul pe tabelă a durat doar zece minute, timp în care băieții lui Balint au pus presiune pe poarta lui Boșneag, iar în final, la un corner executat de Karamyan, Bucur a prelungit mingea și aceasta a intrat în poartă după ce s-a lovit de Lăcustă: 1-1! Următoare șansă de gol a aparținut piteștenilor, Tănase finalizând peste poartă după o lovitură de la colț. Cea mai mare ocazie i-a aprținut însă lui Stelian Stancu, acesta scăpând singur spre poarta lui Boșneag, dar nu a reușit să-l învingă pe portar din doar câțiva metri. Finalul de repriză nu a adus vești bune pentru Poli, deoarece Goga s-a văzut obligat să părăsească terenul după un contact mai dur cu un adversar - Borbely a fost introdus să-l înlocuiască.
Repriza secundă a avut un caracter mai șters, o posibilă cauză fiind și înlocuirea lui Parks cu Magera - deși cehul a oferit câteva pase bune pentru Bucur, forța ofensivă a echipei a părut redusă. Doar golgheterul nostru și Artiom Karamyan au pus în pericol poarta adversă, dar în general fazele de gol au cam lipsit, iar calitatea meciului a fost scăzută. Golul desprinderii a fost marcat în minutul 85, cu la fel de multă șansă ca prima reușită: Alexa a șutat bine de la distanță, Boșneag a încercat să prindă mingea fără succes, iar Stancu a reluat neconvingător, dar eficient pentru a înscrie! Rusici ar fi putut - ba chiar ar fi trebuit - să marcheze al patrulea gol al serii, însă a șutat slab după o deschidere excelentă a lui Magera.

Până la urmă victoria contează și se contabilizează, chiar dacă jocul ne dă ceva dureri de cap. Alexa, Cisovsky și Stancu au fost cei mai buni jucători astăzi, dar rămâne de văzut ce impact va avea marea speranță Curtean asupra performanței alb-violeților pe teren. Am pierdut însă un jucător important în persoana lui Goga, care va rata aproape sigur întreg returul.

Poli: Pantilimon (5,5) - Bădoi (4,5), Luchin (6), Cisovsky (6,5), Latovlevici (5,5) - Stancu (6,5), Alexa (6,5), Artiom Karamyan (5) - Goga (5,5), Parks (6), Bucur (5,5)

Au mai intrat Borbely (5,5), Magera (5,5) și Rusici (5) înlocuindu-i pe Goga, Parks și Bucur.


Gol Năstăsie (min 8)



Autogol Lăscustă (min 19)



Gol Stancu (min 85)




Ratare Stancu (min 37)




Ocazie Karamyan (min 71)



Ratare Rusici (min 91)

Niciun comentariu :

Google+