15 noiembrie 2008

Steaua - Poli 2:2 (0:0)

Alb-violeţii s-au întors neînvinşi din Ghencea, şi până la urmă asta contează cel mai mult. Există însă un sentiment cert de frustrare, aşa cum există mereu când conduci de două ori şi nu reuşeşti să ţii de rezultat.

Prima repriză a fost una ştearsă, cu doar câteva ocazii de gol şi multe pase greşite. În minutul 15, Dayro Moreno şi-a trecut în cont o ratare magnifică, după ce Panti a făcut o gafă mare, atacantaul Stelei a şutat din unghi, spre poarta goală, dar a nimerit doar bara. Zece minute mai târziu, Parks a fost lansat excelent de Goga, dar a încercat, fără succes, să-l dribleze pe Zapata. Singurele alte emoţii reale la poarta lui Pantilimon au fost cauzate fie de acestă, la o altă intervenţie cam stângace, fie de inexectităţi în apărare, precum a fost cazul când Luchin l-a scăpat din marcaj de Dazro Moreno. Alb-violeţii puteau intra în avantaj la cabine, după o fază fixă în urma căreia mingea a ajuns cu multă şansă la Cisovsky, dar acesta n-a reuşit voleul.
Spre deosebire de alte meciuri, Poli a început excelent repriza secundă, reuşind să deschidă scorul în minutul 52: Stancu a centrat mingea către Parks, care ar fi vrut poate să i-o paseze lui Goga, dar Ghionea i-a luat faţa şi a trimis-o pentru el, ca apoi acelaşi Ghionea să devieze providenţial şutul lui Goga, învingându-l astfel pe Zapata! Zece minute mai târziu, Gigel Bucur ar fi putut dubla avantajul de pe tabelă, dar după ce şi-a creat o fază foarte bună, finalizarea sa n-a făcut decât să-l evidenţieze pe Zapata. După o altă semiocazie a lui Bucur în minutul 68, Steaua a fost foarte aproape de gol prin Kapetanos, dar Panti a intervenit excelent. Câteva minute mai târziu însă, gazdele au reşuit egalarea, în urma unor erori mari ale alb-violeţilor: deşi Pantilimon a respins şutul iniţial al aceluiaş Kapetanos, Cisovsky nu a fost suficient de atent şi l-a lăsat liber pe Dayro Moreno, care a fost găsit bine de centrarea lui Szekely, iar columbianul a îndeplinit o formalitate. Poli putea să treacă din nou în avantaj în minutul 73, când Goga a recepţionat o deviere perfectă de la Parks, dar a întârziat şutul şi a fost deposedat. Bădoi era însă cel care urma să-şi treacă numele pe lista marcatorilor, fostul rapidist transformând impecabil o lovitură liberă de la 25 de metri, acesta fiind al doilea său gol din lovitură liberă în acest sezon! Din păcate, Steaua e egalat un minut mai târziu, după un semiluft în care al lui Parks, mingea ajungând la Rădoi, care a tras puternic, fără şanse pentru Pantilimon. Gazdele au forţat mai mult pe final de partidă, şi au avut o bară în penultimul minut de joc - dar din poziţie de ofsaid - iar până la ultimul fluier al lui Balaj nu s-a mai întâmplat nimic notabil, partida încheindu-se cu scorul egal de pe tabelă.

Este clar că se putea mai bine, dar la fel se putea mai rău. Poli nu a gestionat avantajul pe care l-a avut cu destulă iscusinţă şi a cedat uşor în apărare la cele două goluri ale gazdelor, în timp ce Bucur, Goga şi Parks au avut faze din care trebuiau să înscrie. Per ansamblu însă, echipa a evoluat bine, mai ales în contextul în care lipseau doi jucători care au fost titulari în mare parte din meciurile anterioare, şi considerând că venea după o înfrângere dureroasă în faţă dinamoviştilor. De remarcat că Goga a făcut un meci bun, deşi nu fantastic, dar atacaul a suferit mai ales în prima repriză, când ex-clujeanul, Bucur şi Parks nu s-au înţeles deosebit de bine pe teren. Şi Latovlevici a evoluat acceptabil, în nota prestaţiilor sale obişnuite de fapt, cu câteva erori, dar fără mari gafe, în timp ce Luchin, cu excepţia scăpării din marcaj a lui Dayro şi a unor degajări la disperare, a fost solid în apărare. Pantilimon a arătat astăzi că poate face lucruri mari, dar şi că are probleme la faze, teoretic, mai simple, în timp ce Parks a confirmat că nu are combustibil pentru o partidă întreagă. Oricum, una peste alta, a fost un meci bunicel pentru noi, dar care nu s-a diferenţiat substanţial de cele etichetate "norocase" de către Iancu, astfel că sunt puţin confuz şi nu ştiu dacă-i de bine sau nu. Un egal la Urziceni, într-o partidă ce va fi cu siguranţă mai dificilă ca cea de azi, ar fi deja o mare reuşită.

Poli: Pantilimon (6,5) - Bădoi (6,5), Luchin (6), Cisovsky (5,5), Latovlevici (5,5) - Stancu (5,5), Borbely (6), Goga (6,5), Art. Karamyan (5,5) - Bucur (5,5), Parks (4,5)

Au intrat Arm. Karamyan, Bonfim şi Sanchez pe final de partidă, înlocuindu-i pe Art. Karamyan, Parks şi Bucur .

Gol Goga (min 52):



Gol Dayro Moreno (min 68):



Gol Bădoi (min 77):



Gol Rădoi (min 79):



------------------------------------

Bară Dayro Moreno (min 15):



Voleu ratat Cisovsky (min 44):



Ocazie Bucur (min 62):



Ocazie Kapetanos (min 63):



Bară din ofsaid Dayro Moreno (min 89):

Un comentariu :

daimon spunea...

nu chiar, am jucat mai bine ca ei .. daca nu pica Parks mai aveam cateva faze bune de atac

Google+