8 noiembrie 2008

Poli - Dinamo 0:3 (0:1)

Alb-violeții au reușit să redefinească ce înseamnă să ți-o tragi singur prin aceasta partidă, trimițându-și de două ori mingea în poartă, prin Brezinsky și Cisovsky. Chiar dacă echipa n-a jucat mare lucru, trebuie remarcat că în materie de ocazii de gol nu a existat ce să ne despartă de oaspeți, doar finalitatea fazelor.

Partida a fost una destul de slabă din punct de vedere calitativ, iar Poli n-a reușit nicicum să preia controlul mijlocului terenului. În ciuda acestui fapt, nu se poate spune că dinamoviștii ar fi pus în pericol poarta lui Pantilimon până la autogolul lui Brezinsky, din minutul 11. Atunci, Torje a obținut o lovitură liberă pe care niciodată n-a primit-o cât era în tricoul lui Poli la faze asemanătoare, Boștină a trimis în careu și Brezinsky și-a băgat capul sub minge, lăsându-l fără nicio șansă pe Pantilimon. Alb-violeții n-au ridicat nivelul jocului, dar au fost aproape de a înscrie în două rânduri, prin Bucur, care nu a reușit să trimită în poartă o centrare excelentă a lui Karamyan, și prin Karamyan, a cărui șut a trecut milimetric pe lângă. Și oaspeții ar fi putut să înscrie prin Torje și mai ales Miranda, dar Pantilimon a intervenit de ambele ori.
Din păcate meciul a fost tranșat, în mare parte, în debutul reprizei secunde, când oaspeții au reușit să se desprindă, după o eroare de marcaj a lui Brezinsky/ieșire proastă la ofsaid a lui Milhazes, Dănciulescu reușind o finalizare foarte bună. Această fază a fost, de fapt, definitorie pentru natura acestui meci, căci în timp ce Karamyan și (ulterior) Bucur au avut șuturi ce s-au scurs centrimetric pe lângă bară, șutul lui Dănciulescu a intrat cu bara. Din acest moment a devenit, în mod indubitabil, vizibilă dezolare în rândul jucătorilor noștri, care se plimbau pur și simplu pe teren, momente de reminiscență ale partidei cu Gaz Metan. Poate doar ratarea lui Bucur, deja menționată, ce ar fi putut reînvigora jocul nostru, dar șansa cu siguranță nu a fost de partea noastră. Drept dovadă și faza golului trei al oaspeților, când doi foști alb-violeți, Torje și Cristea, au combinat în marginea careului, ultimul a tras spre colțul lung, dar Cisovsky a pus piciorul și l-a învins pe Pantilimon. Chiar dacă Dinamo a rămas în nouă oameni de câmp până la final, Boștină și Ropotan cerându-se practic eliminați - pentru a lipsi în meciul de Cupă, o atitudine pentru care în orice campionat civilizat ar fi suspendați cel puțin cinci etape - alb-violeții nu au reușit să înscrie, toate șuturile lovindu-se de unul sau altul dintre fundașii adverși.

Despre jucători nu sunt multe lucruri de spus. Cu excepția lui Pantilimon și a lui Artiom Karamyan, toți au fost dezamăgitor, în frunte cu Brezinsky (autogol) și Milhazes (gafeur la două goluri) - ultimul joacă în așa hal încât deja am început să contemplez că introducerea lui Latovlevici nu ar putea dăuna mai mult echipei. Doar efectul presiunii poate explica jocul atât de slab al echipei noastre, dar pe de altă parte știam prea bine că nu avem cel mai puternic lot din campionat și că există multe găuri în echipă, găuri care astăzi s-au pus laolaltă să formeze un mare hău al dezolării. E trist și amăgitor, dar n-avem ce-i face. Odată și-odată tot va veni ziua în care nu ni se vor înmuia picioarele la fiecare meci cu Dinamo.

Poli: Pantilimon (6) - Bădoi (5), Brezinsky (3,5), Cisovsky (4,5), Milhazes (3,5) - Stancu (5), Borbely (4), Alexa (5), Art. Karamyan (6) - Bucur (5), Magera (5)

Au intrat Parks (5,5), Goga (5,5) și Arm. Karamyan, înlocuindu-i pe Borbely, Stancu și Magera.

Autogol Brezinsky (min 11):



Gol Dănciulescu (min 52):



Autogol Cisovsky (min 67):



----------------------

Ratare Bucur (min 16):



Ratare Karamyan (min 26):



Ratare Miranda (min 30):



Șut Torje (min 42):



Ratare Bucur (min 59):



Șut Ad. Cristea (min 63):

3 comentarii :

daimon spunea...

lucru interesant, inainte de meci toti eram increzatori ca ii rupem pe Dinamo. si seria de rezultate ne dadea dreptate.

n-am vazut meciul, si cred ca am facut bine.

si mai cred un lucru. ca poticnirea asta e buna, pentru o reevaluare obiectiva a jucatorilor.

Stefan Carpanu spunea...

In principi si eu as zice ca-i bine cand pierzi atata timp cat iti dai seama ca ai neaparata nevoie de anumiti jucatori, dar pe de-o parte se putea pierde cu altcineva si pe de alta parte incertitudinea la nivelul conducerii face ca orice astfel de ganduri sa treaca in plan secund.

Anonim spunea...

ba fratilor intradevar am jukt prost,si-adat si brezinski autogol din nou dar de la asta pana sa spui ca il dai afara pe uhrin daca nu castiga 6 pct din urmatoarele 3 etape cum o zis iancu ala umflat pe care il doare in .... de echipa asta ii cale lunga

Google+