18 octombrie 2008

Progresul - CS Buftea 1:1 (0:0)

Cele două divizionare secunde din/din preajma Bucureștiului au oferit un meci foarte spectaculos în această dimineață, în ciuda multiplelor erori tactice din debutul partidei.

Buftea a controlat bine primele zece minute, după care antrenorul gazdelor, Șumudică, a realizat eroarea pe care a făcut-o în alegerea primului unsprezece și a efectuat o primă modificare - modificare ce s-a făcut simțită imediat, căci Progresul a echilibrat jocul și a început să domine. Balaur, de cealaltă parte, a așteptat cam mult până să-l înlocuiască pe Mansour, respectiv să treacă la o tactică mai ofensivă, precum și să găsească o soluție pentru vulnerabilitatea flancului stâng, unde Chițu nu se descurca prea bine. În ciuda faptului că Buftea a făcut schimbările în a doua repriză, cu excepția a două șanse mai bune de gol, gazdele nu au pus în mare pericol poarta lui Zimmermann.
Mitanul secund a început bine pentru Buftea, care au avut o șansă excelentă de a marca prin Matei, a cărui șut de la marginea careului a trecut însă pe lângă. Gazdele au replicat rapid și au trecut de mai multe ori pe lângă minge în preajma porții buftenilor, dar adevăratul spectacol nu a început decât odată cu înlocuirea lui Mansour, prin minutul 70. Senegalezul a fost inexistent în atac, revenit fiind după o accidentare, și în plus, este destul de evident că cea mai bună combinație pe plan ofensiv este de a juca cu un vârf la susținere, mai ales când ai pe cineva ca Mansour acolo în față (colaborearea cu Axente din meciurile anterioare a fost una foarte reușită). În minutul 70, Axente i-a luat locul lui Mansour, această mutare fiind precedată (dacă îmi aduc bine aminte) de intrarea lui Ademar în locul lui Scutaru. Acesta din urmă a avut și el un meci slab, fiind iertat de o eliminare bine meritată. Odată cu forțarea ofensivei, meciul s-a deschis, și Buftea a început să aibă ocazii, mai ales grație formei bune a lui Cojocnean și Axente. Jocul devenise unul pe contre, iar primii care au profitat au fost gazdele, reușind să deschidă scorul în minutul 80 printr-un șut deviat din afara careului. Au replicat însă imediat duo-ul Ademar - Axente, aceștia purtând un atac fantastic pe flancul stâng, finalizat într-o manieră extraordinară de către Axente, care a trimis mingea dintr-un unghi foarte dificil peste portar, poposind în plasa laterală! Finalul meciului a fost unul tensionat, cu o intrare foarte urâtă a unui jucător de la Progresul asupra lui Cojocnean, dar până la urmă rezultatul a rămas egal, cele două echipe împărțind, în mod just, punctele puse în joc.

Buftea: Zimmermann (6,5) - Chițu (4,5), Mera (6), Rațiu (6), Tomozei (5,5) - Sandu (5,5), Teușan (6), Scutaru (5), Matei (6), Cojocnean (6) - Mansour (5).

Au intrat Ademar (6), Axente (6,5) și Pătraș pentru Chițu, Mansour și Scutaru.

Aș mai ține să remarc prestația bună a lui Teușan, mai ales odată ce a fost mutat pe flancul stâng (de unde nu-mi prea explic absența lui Siminic), precum și centrul solid al apărării, format din Mera și Rațiu. Totodată, și prestația sigură și decisă a lui Zimmermann trebuie lăudată.

Golurile aici.

Niciun comentariu :

Google+