5 octombrie 2008

Poli - Gloria Bistriața 1:0 (0:0)

Puțină tortură ca la mama acasă ne-au pregătit alb-violeții și Dusan Uhrin Jr. în aceasta seară. Alegând să trimită în teren cel mai necreativ prim unsprezece cu putință, preferându-i pe Arman Karamyan, Borbely, Rusici și Bădoi în locurile lui Goga, Magera, Luchin și Parks, Uhrin și-a forțat norocul, dar a mutat în timp util pentru a redresa aceste "erori" și a conesmna a șaptea victorie consecutivă - un record absolut pentru Poli!

Primele 35 de minute ale partidei au fost lamentabile, din partea alb-violeților, aceștia nereușind să pună măcar o dată în pericol poarta adversă. E drept că nici bistrițenii n-au fost mult mai presus, dar aceștia au forțat mai mult decât noi și au avut două șanse din care, cu siguranță, putea ieși mai mult decât a ieșit. Poli și-a dat drumul după o foarfecă de efect a lui Bucur, în minutul 37, care a trimis mingea de puțin pe lângă poartă. Imediat după aceea, o lovitură de colț a creat din nou pericol pentru oaspeți, Borbely nereușind să trimită în poarta goal după prelungire a lui Brezinsky!
Repriza secundă a debutat cu o bună șansă Rusic, a cărui șut a trecut pe lângă, și una pentru Stelian Stancu, care a șutat însă paralel cu poarta dintr-o poziție din care această performanță este destul de impresionantă. Bucur trimite apoi pe lângă, cu capul, o centrare a lui Bădoi, înainte ca Goga să șuteze frumos, din voleu, dar pe centrul porții. Au urmat vreo cincisprezece minute de fotbal întortocheat, în care alb-violeții nu și-au creat șanse - ba mai mult, au fost aproape de a încasa un gol în minutul 80, când Coroian a scăpat de în rest excelenții Cisovsky (care a avut o intervenție decisivă la un șut al lui Hora) și Brezinsky, a trimis însă slab în brațele lui Pantilimon. Părea, încetul cu încetul, că victoria nu mai era posibilă, cu atât mai mult după ce lovitura de cap a lui Alexa a fost scoasă de pe (?) linia porții de către Anca în minutul 85. N-a trecut decât un alt minut ca lucrurile să ia o turnură mai pe gustul nostru, grație unei centrări perfect a lui Goga și a unei finalizări, tot cu capul, a proaspăt intratului Parks! Reușita costaricanului a venit cum nu se putea mai bine, iar în ciuda eforturilor bistrițenilor, care l-au trimis și pe Tătărușanu în careul nostru pe final, scorul a rămas acesta până la ultimul fluier al lui Danșa.

Această victorie, pe cât de importantă, a fost îngreunată de deciziile discutabile, deja menționate, ale lui Uhrin, dar până la urmă contează cel mai mult că alb-violeții au luptat până la capăt și au reușit o șaptea victorie, de-a dreptul, istorică. Ar fi frumos ca în etapele ce urmează jucătorii care și-au dovedit calitatea din postura de rezervă (Goga și Parks, mai ales) să fie titularizați în locul mult mai ineficienților Rusici și Karamyan (oricare dintre ei). Totodată, n-ar fi mai interesant să avem un flanc drept bun și un centru bun, decât un centru solid și un flanc drept în pom? Spun asta gândindu-mi că poziționarea lui Cisovsky pe dreapta ar putea fi mai eficientă, în final, dacă Luchin se achită onorabil de sarcini în centru. Doar un gând.

Poli: Pantilimon (6) - Bădoi (5,5), Cisovsky (6,5), Brezinsky (6,5), Milhazes (5) - Stancu (5), Alexa (6,5), Borbely (5), Arm. Karamyan (5) - Bucur (5,5), Rusici (5)

Au intrat Magera (5,5), Goga (6) și Parks pentru Borbely, Karamyan și Rusici.

P.S. Felicitări lui Pantilimon pentru prima convocarea la Naționala României de seniori! Și lui Bucur pentru a nu știu câta!

Gol Parks:



Ocazie Coroian:



Ocazie Goga:



Ocazie Rusici:



Ocazie Borbely:



Foarecă Bucur:



Ocazie Diogo:


4 comentarii :

daimon spunea...

vezi ca ai facut incurcatura la videoclipul cu Borbely, ai bagat o dublura.

Stefan Carpanu spunea...

Mersi!

Andrei Vajna II spunea...

Ar mai fi de mentionat si pasa foarte buna a lui Badoi la gol. :D

Stefan Carpanu spunea...

Cam așa! Nu mă prea uit la reulări imediat după meci, ca să le pot savura mai târziu, dar chiar a dat o pasă excelentă.

Am impresia că ar fi mult mai indicat să joace Bădoi mijlocaș.

Google+