26 octombrie 2008

Poli - CFR Cluj 2:1 (2:1)

Alb-violeții continuă să ne aducă mari bucurii, aceasta fiind, cu siguranță, cea care tronează peste cele nouă (!!) meciuri consecutive fără înfrângere! După o prestație foarte solidă în apărare și oportunistă în atac, Poli a reușit să învingă campioana României și să treacă pe poziția a treia în clasament, cu tot cu cele șase puncte "împrumutate" de către FIFA.

În ciuda faptului că CFR a fost echipa care a început mai agresiv partida, aceștia nu au reușit să se aproprie cu adevărat periculos de poarta lui Pantilimon. Prima mare șansă de gol i-a aparținut lui Gigel Bucur, în minutul 16, acesta recepționând o pasă de la Karamyan, dar finalizarea sa a trecut destul de departe pe lângă poartă. Trică a replicat printr-un șut spectaculos din afara careului, de puțin alături, înainte ca Pereira să șuteze de la distanță, însă fără a-i pune mari probleme lui Pantilimon. În minutul 27, alb-violeții reușesc să deschidă scorul: Karamyan execută o lovitură liberă în careu, defensiva clujeană nu reușeste să respingă mingea, și Cisovsky intervine oportun pentru a o trimite în poara lui Stăncioiu! Trei minute mai târziu avea să fie 2:0, când același Karamyan (magnific, astăzi) a executat perfect un corner și tot Cisovsky a venit plutind în aer, a depășit fundașii adverși și a finalizat cu capul, fără șansă pentru portar! Deși CFR-ul a revenit la timona partidei ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, aceștia nu au reușit să-și creeze ocazii. Tot Poli, prin Bucur, a fost aproape de a înscrie pentru a treia oară în minutul 42, dar Stăncioiu a intervenit perfect într-o situație foarte riscantă. Din păcate pentru noi (oarecum, dacă e să judecăm după rezultatul final) oaspeții au reușit să înscrie chiar în prelungirile primei reprize, după o combinație aproape imposibil de urmărit pe axul central al apărării noastre, mingea ajungând la Didi, care a finalizat elegant.
Repriza secundă a fost asemănătoare cu cea dintâi, mai ales în prima ei parte: din nou dominare CFR, dar ocazii la poarta acestora. Bucur și Stancu au fost foarte aproape de gol în minutul 53, dar Stăncioiu a intervenit salvator! Apoi a urmat o fază mai puțin domestică, Alexa trimițând o minge ce trebuia oferită adversarilor direct spre poartă, la doar câțiva centrimetri de gol. Căptianul lui Poli a fost avertizat, deși probabil regulamentar nu trebuia, dar după toate aparențele, gestul său merita o asemenea pedeapsă - și spun asta deoarece în reluare se vede destul de clar cum Alexa privește scurt către poartă înainte de a șuta, astfel că tind a crede că gestul a fost "premeditat". Din acest moment partida a degenerat puțin, Alexandru Tudor fiind obligat să împartă o serie de cartonașe galbene celor de la CFR, iar oaspeții au părut să-și piardă cumpătul și în ceea ce privește organizarea pe teren. Karamyan a expediat un șut bun din violeu în minutul 66, iar cinci minute mai târziu Alexa mai că a scăpat singur spre poartă, dar doar "mai că". După alte cinci minute Gigel Bucur este deschis excelent și încearcă o trecere în viteză pe lângă Hugo Alcantara, dar este faultat la marginea careului. Lovitura liberă executată de Bădoi nu trece însă de zid. Finalul reprizei ar fi vrut să fie un asediu al clujenilor la poarta noastră, dar în afara unei posesii prelungite, aceștia nu au reușit nimic notabil - cu excepția, eventual, a unui șut de la distanță marca Emmanuel Kone. Fluierul de final, venit după patru minunte de prelungiri, a consemnat victoria mult muncită și mult dorită a alb-violeților, care ne-au arătat din nou că au puterea de a învinge și cei mai puternici adversari din Liga 1!

Poli: Pantilimon (6) - Bădoi (5,5), Brezinsky (6), Cisovsky (8,5), Milhazes (5) - Stancu (5,5), Alexa (5,5), Borbely (5,5), Art. Karamyan (7) - Bucur (6), Parks (5,5)

Au intrat Magera (5,5), Rusici și Goga pentru Borbely, Parks și Bucur.

Nu cred că există vreun dubiu asupra faptului că victoria din această seară se datorează, în primul rând, axului central al apărării (chiar dacă Brezinsky era să comită o gafă foarte mare în prima repriză) și a eforturilor necontenite ale lui Karamyan, revenit în formă chiar atunci când contează! Restul echipei a avut în general momente bune, alternate cu momente mai puțin bune, dar din moment ce am obținut cele trei puncte, chiar nu apasă așa de mult.

Uhrin a abordat, din nou, excelent partida cu CFR-ul, reușind să acopere zonele slabe ale echipei printr-un dublaj foarte greu de depășit.

Fantastic Poli, îți mulțumim din suflet!


Gol Cisovsky (min 27):



Gol Cisovsky (min 30):



Gol Didi (min 45):



---------------------

Ocazie Bucur (min 16):



Ocazie Trică (min 17):



Ocazii Bucur și Stancu (min 53):




Fază controversată Alexa (min 54):



Ocazie Karamyan (min 66):

Niciun comentariu :

Google+