2 octombrie 2008

Cupa UEFA: Partizan - Poli 1:0 (0:0)

N-a fost să fie mai mult pentru Poli, în urma unei partide frumoase, în care jucătorii au dat ce au avut ei mai bun în ei și au reprezentat, cu onoare, Timișoara. Dincolo de toate, este important ca echipa să fie susținută financiar în continuare, să aibă liniștea de care are nevoie și să ne asigurăm încă o participare în Cupa UEFA anul viitor.

Partida de astăzi a avut un debut echilibrat, alb-violeții fiind foarte aproape de gol în două rânduri: întâi la lovitura de cap a lui Brezinsky (?), parată, iar apoi la execuția lui Stancu, din afara careului, însă mingea a trecut de puțin pe lângă. Gazdele au replicat imediat, când Diarra a scăpat singur cu Pantilimon, dar lobul său a trecut peste poartă. Tot cei de la Partizan au fost aproape de gol câteva minute mai târziu, când o centrare de pe dreapta a trecut la un metru prin fața porții noastre, fără ca cineva să o împingă în poartă. Poli a beneficiat în minutul 27 de o lovitură liberă din marginea careului, după un fault asupra lui Bucur, Magera a executat, pe lângă zid, însă exact acolo unde se afla portarul sârb.Deși cei de la Partizan au preluat controlul partidei în minutele următoare, Goga a avut și el o șansă bună de a marca, dar mingea trimisă de fostul clujean de la marginea careului a trecut peste poartă. Până la pauză nu s-au mai consemnat alte ocazii, iar în ciuda prestației solide a alb-violeților, era clar că până la un rezultat mare mai era mult de lucru.

Mitanul secund a început la fel ca primul, dar de această dată sârbii au fost primii care să aibă o mare ocazie, când după un corner mingea a fost trimisă cu capul, dar Pantilimon a avut o paradă de mare portar! Imediat Poli a replicat printr-o liberă de la distanță, centrată în careu, de unde unul din jucătorii alb-violeți, liber, nu a reușit să trimită înspre poartă. În minutul 55 Goga a șutat din afara careului, peste poartă, ca Poli să scape cu fața curată la un contratac zece minute mai târziu. A doua mare ocazie a reprizei a aparținut tot gazdelor, care au reușit din nou să-l scoată în evidență pe Pantilimon. Portatul nostru n-a avut însă ce face un minut mai târziu, la un șut fantastic din afara careului a lui Stevanovici care a mușcat bara înainte să intre în poartă.Din păcate tot sârbii au fost cei cu ocaziile și în minutele următoare, Pantilimon fiind încercat de la distanță cu un șut care nu i-a pus prea multe probleme. Poli a reușit să ofere o replică mai solidă de abia în minutul 80, când Bucur a pătruns pe flancul drept și a trimis o torpilă la colțul scurt, de unde mingea a fost scoasă cu greu de către portarul gazdelor. Aceștia au avut însă grijă să ne pună la respect imediat, fiind foarte aproape de gol la contra-atacul care a loc după această fază, mingea lui Tosici ratând de puțin cadrul porții. Același Bucur a avut golul în vârful bocancului câteva minute mai târziu, fiind lansat perfect spre poartă, dar micuțul atacant alb-violet nu a reușit să-l învingă pe portarul advers - la fel ca în minutele de prelungire. Acestea au fost și ultimele ocazii pentru Poli în această ediție a Cupei UEFA, alb-violeții neizbuntind să se califice în mult râvnitele grupe.

Nu văd însă ce ar fi de imputat echipei, care a evoluat curajos și și-a creat ocazii, dar nu a reușit să le transforme în gol. Sârbii, ca la Timișoara, au forțat în primele douăzeci de minute ale reprizei secunde și au reușit să marcheze, iar în ciuda eforturilor lui Uhrin, care a trimis în teren doi atacanți în ultimul sfert de oră, Poli nu a reușit să mai revină în lupta pentru calificare. Ar mai fi poate de zis niște lucruri, dar acesta nu este momentul potrivit.

Poli: Pantilimon (7) - Bădoi (6), Luchin (5,5), Brezinsky (6,5), Milhazes (6) - Stancu (5,5), Alexa (5,5), Borbely (5,5) - Goga (6), Bucur (5,5), Magera (5,5)

Au mai intrat Rusici și Arm. Karamyan, înlocuindu-i pe Stancu și Luchin.

Un comentariu :

daimon spunea...

din pacate, calificarea s-a jucat la Timisoara.

daca aici faceam doar egal, altfel se juca astazi.

chiar sunt curios ce lucruri mai sunt de spus .. trebuie spuse, chiar daca ar intuneca putin din imaginea frumoasa ce ne-a facut-o Poli astazi.

Google+