12 octombrie 2008

CS Buftea - Prefab Modelu 3:1 (1:0)

Poliștii de la Buftea au făcut un nou meci bun, în ciuda absenței guru-ului lor, Mansour, și au urcat pe poziția a patra, posibil a cincea după disputarea ultimului meci al etapei, la doar trei puncte de fruntea clasamentului.

Repriza întâi a partidei de azi a fost echilibrată în primele cincisprezece minute, când oaspeții s-au apropiat mai des de poarta lui Zimmermann, fără a crea însă real pericol pentru acesta. Odată ce gazdele au început să controleze jocul, au apărut și primele ocazii de gol, în general prin Axente sau Sandu. Spre jumătatea reprizei Sandu a executat un corner și Axente a înscris, dar arbitrul a dictat ușor un fault în atac. Totuși, buftenii au reușit deschiderea scorului câteva minute mai târziu. Atunci, faza a plecat de la pasa bună a lui Sandu, mingea fiind ajunsă în marginea careului de Matei, care a trecut de un adversar, a ținut mingea în teren și a pasat perfect pentru Axente, care s-a întins și a pus latul pentru a deschide scorul! Cei din Prefab au avut și ei două șanse de gol pe final de repriză: mai întâi în urma unei libere centrare în careu, Zimmermann trecând pe sub minge, dar un jucător al oaspeților a trimis doar în plasa laterală; apoi o altă lovitură liberă din poziție centrală, de la aproximativ 30 de metri, a fost șutată sub bară, dar Zimmermann a fost pe fază și a respins bine.
Gazdele au început mai în forță repriza secundă, iar după presiunea de debut au reușit să și majoreze diferența pe tabela, la un contratac purtat pe partea dreaptă, mingea fiind trimisă în careu către Ademar, care a luftat perfect pentru Chițu, iar acesta din urmă a înscris. Tot cei din Buftea au controlat partida în continuare și au mai marcat un gol după o fază pornită de la același omniprezent Sandu, mingea ajungând la Păun care a tras din unghi, portarul advers n-a reușit să rețină, și Popa a avut de îndeplinit o formalitate, vorba vine. Sandu, Axente și Mera (ultimul la aproape toate cornerele sau fazele fixe) au fost și ei aproape de gol, înainte ca oaspeții să treaca la timona jocului pe final de partidă și să înscrie, în ciuda eforturilor lui Zimmermann.

Buftea: Zimmermann (6) - Tomozei (6), Rațiu (6), Mera (6), Chițu (6) - Sandu (6,5), Matei (6,5), Teușan (6), Cojocnean (5,5) - Axente (6), Ademar (5,5)

Au ieșit Cojocnean, Ademar, Axente înlocuiți de Popa (6), Păun (6) și Dumitrescu.

De remarcat faptul că Florin Sandu continuă seria evoluțiilor bune, la fel ca și Ionuț Matei, în timp ce Axente înscrie aproape meci de meci. Totuși, dintre cei trei, cred că doar Sandu ar putea reprezenta o soluție pentru alb-violeți, mai ales în contextul în care flancul stâng, odată cu fluctuațiile de formă ale lui Art. Karamyan, este cam descoperit.

Niciun comentariu :

Google+