1 septembrie 2008

Poli - Rapid 1:0 (0:0)

Lucrurile mari se pot întâmpla oricând, dar mai ales atunci când nu te mai aștepți. Poate și această resemnare joacă un rol în a le conferi măreția lor. Oricum, e clar că în tot răul s-a ascuns un neașteptat bine pentru alb-violeți în această seară, alb-violeți care au evoluat exemplar, cu determinare maximă.

Poli a început în forță meciul și a dominat destul de autoritar ostilitățile în prima jumătate de oră, grație posesiei prelungite și a formei foarte bune a lui Goga. Fostul clujean a fost un pericol constant, a driblat eficient și a creat spații pentru coechipierii săi. Prima șansă de gol a fost consemnată în minutul zece, când Goga a trimis o minge cu capul de la marginea careului, și Pardo a ținut să iasă în evidență printr-un plonjon. După ce Karamyan a hărțuit apărarea rapidistă în următorul sfert de oră, a fost momentul ca Abiodun să-și aducă aportul la jocul echipei, șutând frumos de la distanță; Pardo a respins în lateral de unde Karamyan a reluat, dar în blocaj. Imediat după această fază, Goga a pătruns bine în careu și a șutat din unghi, dar portarul giuleștean a fost iar la post. Prima șansă a rapidiștilor a venit în minutul 30, când Pitbull a șutat la colțul scurt și Pantilimon aproape că a scăpat mingea în poartă. Portarul alb-violet s-a revanșat însă când a respins libera executată de același Pitbull, precum și în fața lui Andrade, câteva minute mai târziu. Astfel, ultimul sfert de oră al primei reprize a aparținut rapidiștilor, care au fost foarte aproape de a marca pe final, când doar intervenția de pe linia porții a lui Bădoi ne-a salvat de la un gol ca și făcut.
Din păcate, alb-violeții nu au început la fel de bine mitanul secund ca pe cel dintâi și rapidiștii au fost rapizi să atace poarta lui Pantilimon, cea mai mare șansă de debut fiind lovitura de cap cu pământul a lui Spadacio, mingea sfârșind pe plasa porții. Când meciul părea să-și reintre în ritmul de la mijlocul primei reprize, Sretenovici l-a lovit cu mâna în față pe Lazăr, cel mai probabil neintenționat și cu rapidistul zburând la înălțimi nebănuite, iar Hațegan a considerat de cuviință să îl expedieze în tribune pe fundașul sârb. Zece minute mai târziu însă, același Hațegan decide să nu-i acorde un al doilea galben lui Alexa, în contextul în care tot Lazăr fusese cel care îl provocase pe căpitanul alb-violet. Minutele următoare au fost nespectaculoase, cu poliștii degajând tot ce ajungea în preajma careului și rapidștii încercându-și norocul cu mingi aruncate înspre vârfuri sau atacuri pe centru. Cumva însă, o senzație de "nebănuit" începea să se contureze: mai întâi, Goga a fost găsit bine în față și a trimis peste dintr-o poziție bună; apoi Arman Karamyan are o reluare spectaculoasă, dar ratează cadrul porții; și la doar un minut, Stelian Stancu driblează un adversar și rămâne singur cu Pardo, dar preferă un șut de la distanță, respins în corner de portarul giuleștean. Aceste faze ce s-au succedat rapid au culminat cu cornerul executat de Arman Karamyan, mingea fiind respinsă în față de Pardo, de unde Rusici a speculat din plin și a dus scorul la un nesperat 1-0!! În mod logic, cu toții ne-am așteptat la asediul oaspeților, dar tot alb-violeții au fost mai periculoși prin Parks, care ar fi putut primi un penalty, și Stancu, fostul student ratând dintr-o poziție foarte favorabilă în minutele de prelungire. Fluierul de final a consemnat o victorie deosebit de frumoasă, așa cum sunt toate victoriile nesperate, dar muncite. Bravo Poli!!!

Poli: Pantilimon (6,5) - Bădoi (6), Luchin (6,5), Sretenovici (6), Milhazes (6) - Art. Karamyan (5,5), Alexa (6,5), Magera (6,5), Abiodun (6,5) - Goga (6), Rusici (6,5)

Au mai intrat Stelian Stancu (6), Arman Karamyan și Winston Parks, înlocuindu-i pe Art. Karamyan, Abiodun și Goga.

Uhrin a reușit așadar să mobilizeze echipa exemplar în fața unui Rapid blazat, cu Abiodun în zi bună și o apărare foarte solidă, formată din Luchin, Sretenovici și ulterior Magera. Cehul este probabil cel mai polivalent jucător care a îmbrăcat în anii recenți tricoul alb-violet, evoluând bine indiferent de poziția în care joacă. Goga, deși a început excelent meciul, a obosit în repriza a doua, și deoarece toate mingile aruncate de către colegii săi îl alergau într-o veselie. Trebuie remarcat însă că jocul alb-violeților s-a rupt după jumătate de oră și mai toate tentativele de atac s-au transformat în mingi aruncate pe vârfuri, în genere sortite eșecului. Așadar, mijlocul încă suferă.

Victoria este însă una meritată, datorită faptului că jucătorii au crezut până la final și au dat totul din ei. Din nou, felicitări tuturor!

Gol Rusici:



Mai multe video-uri aici.

Niciun comentariu :

Google+