15 august 2008

Poli II - Building Vânju Mare 0:1 (0:0)

Nici n-a început bine sezonul, că echipa secundă a Politehnicii poate fi considerată una dintre candidatele serioase la retrogradare. În ciuda prezenţei lui David Sanchez în primul unsprezece, alb-violeţii nu au dominat decât în puţine momente partida, iar atunci când chiar nu era cazul, s-au înfrânt singuri, prin greşeala lui Baba.

Prima repriză a fost controlată, în mare, de Building, care au avut o primă mare ocazie în minutul 7, atunci când la un corner mingea a fost trimisă peste poartă din doar câţiva metri. Poliştii au avut o replică palidă, nereuşind întâi să profite de o bâlbâială a portarului advers, înainte ca Latovlevici să pătrundă în careu şi să şuteze slab, cu dreptul. Semi-ocaziile au continuat să fie singurele faze notabile ale meciului până la finalul reprizei, Baba intervenind bine la o lovitură de cap, ca apoi o altă lovitură de cap să treacă peste dintr-o poziţie favorabilă.

Alb-violeţii au început mai bine repriza secundă, iar centrarea lui A. Ganea l-a găsit perfect pe Leagu, care a trimis bine mingea cu capul, însă portarul advers a avut o paradă de efect. Gavriluţă a trimis şi el peste cu capul la cornerul ce a urmat, aceasta fiind ultima faza periculoasă pentru câteva minute. Poate cea mai frumoasă fază a meciului a plecat de la Sanchez, care a pus echipa pe un contratac excelent, Riviş purtând mingea până în marginea careului, dar Leagu nu a reuşit să finalizeze centrarea bună a acestuia. Apoi în minutul 66, o liberă complet inocentă a fost scăpată în mod lamentabil de către Baba, moment în care partida parcă a luat sfârşit, iar fazele de poartă s-au retras şi ele la umbră.

Poli II: Baba (4) - Năstase (5,5), Zaluschi (6), Gavriluţă (5,5), Latovlevici (6) - Buda (5,5), Sicoe (5,5), Sanchez (6), Ganea (5,5) - Leagu (5), Riviş (4,5).

Au mai intrat Popa (5), Boştină, Danci şi Nr. 5 pentru Ganea, Leagu, Sanchez şi Sicoe.

De interes este, mă gândesc, opinia mea despre prestaţia lui Sanchez. Din punctul meu de vedere, spaniolul este un pasator excelent, probabil unul dintre cei mai buni pasatori din lotul Politehnicii, iar astăzi a oferit o mulţime de pase foarte exacte, indiferent dacă erau de patruzeci de metri sau de zece metri. Totdată, vede şi deschide bine jocul, participă atât la fazele ofensive, cât şi la cele defensive, chiar dacă este destul de lent. În plus, astăzi nu a fost jucat foarte mult (mai ales în prima repriză), deci nu pot emite pretenţia unei evaluări deosebit de pertinente. Este posibil să fie de folos echipei, sigur, dar diferenţa de valoare între Liga a 3-a şi Liga 1 este mare; nu văd cum să aflăm ce-i poate pielea într-un meci cu Vânju Mare.

În rest, toate triste şi tăcute la terenul Electrica. Cam cum ne-am obişnuit.

Niciun comentariu :

Google+