19 iulie 2008

Amical: Poli - BSK Borca 2:0 (1:0)

A trecut și ultimul test înainte de debutul sezonului, un test reușit din prisma rezutatului, dar neconcludent dacă este să luăm în considerare valoarea adversarului. Drept dovadă, oaspeții de astăzi nu au trimis niciun șut periculos pe spațiul porții lui Taborda, ajungând cu greu în situații de gol. Merită știut că lotul celor de la Borca este format în mare de jucători tineri și foarte tineri, în timp ce alb-violeții (astăzi în mov complet) au aliniat un prim unsprezece foarte matur, din punct de vedere al vârstei.

Partida a fost dominată de la cap la coadă de Poli, chiar dacă fazele de poartă nu au fost extrem de abundente. Ca schemă de joc, Uhrin a ales să forțeze pe flancuri, acolo unde de fapt și există jucători experimentați, în timp ce toate fazele centrale au culminat cu pase la Magera, care (cu diferite grade de reușită) o prelungea către un alt jucător aflat prin preajmă.
Golul dintâi i-a aparținut lui Bucur, a sosit în minutul 11 grație unei lovituri de cap, și a fost precedat de centrarea excelentă a lui Bădoi. Alb-violeții ar fi putut să-și majoreze avantajul prin Stancu, rămas liber după o combinație cu Magera, dar fostul mijlocaș/fundaș dreapta, devenit mijlocaș central a tras pe lângă. Sretenovici a creat pericol la fazele fixe, mingile trimise de el cu capul fiind însă respinse de portarul advers, iar pe final de repriză Artiom Karamyan a șutat în forță de la marginea careului, dar același portar a reușit să pareze.
Repriza a doua continuă în nota de dominare a celor de la Poli, chiar dacă oaspeții și-au schimbat toată echipa la reluare. Nici de această dată însă ocaziile nu dau năvală, în ciuda eforturilor lui Stancu și Bucur. A fost nevoie ca Abiodun să intre pe teren și să-i ofere lui Stancu o minge pe frunte, ca scorul să fie majorat, după care s-au efectuat mai multe schimbări și jocul a pierdut și puțina intensitate pe care o avea.

Îmi pare rău că nu pot trage vreo concluzie după această partide, din motivele sus amintite, dar aș vrea să aduc cuvinte de laudă lui Stancu, a cărei prestație a fost surpriza zilei. Reprofilat, acesta a driblat bine, a recuperat bine, a pasat bine și a venit bine la finalizare, reușind un meci neașteptat de reușit! Și Sretenovici a fost destul de impresionant, mai ales prin ieșirile sale din apărare. Goga, pe de altă parte, s-a prezentat ceva mai șters decât mi-aș fi dorit în minutele cât a evoluat, în timp ce Magera a alternat fazele bune cu greșeli destul de rudimentare. În rest, meciul nu mi-a permis să remarc altceva.

Poli: Taborda - Milhazes, Brezinky, Sretenovici, Bonfim - Art. Karamyan, Alexa, Stancu, Bădoi - Magera, Bucur.

Au intrat pe parcursul reprizei secunde Goga, Abiodun, Arm. Karamyan, Luchin, Parks, Cejvanovici și Latovlevici înlocuindu-i pe Magera, Bădoi, Bucur, Sretenovici, Art. Karamyan, Alexa și Mihlazes.

Așadar, raportul real de forțe îl vom afla într-o săptămână. Până atunci ne rămâne să sperăm la liniște și pace.

Niciun comentariu :

Google+