5 iunie 2008

Juniori A: Poli - Ardealul Cluj 5:0 (4:0)

În primul meci contând pentru turneul semifinal disputat de alb-violeţi, aceştia s-au impus categoric în faţa unui adversar care, din informaţiile pe care le-am obţinut, şi-a vândut o serie de jucători importanţi înainte de acest turneu. Mai mult, ei s-au prezentat cu o generaţie vizibil mai tânără. Poli a evoluat cu mai mulţi jucători experimentaţi, ce au mai jucat pentru echipa secundă în anul trecut (pe care îi voi marca cu o "*"):

Poli: 1. Muscalu - 11. Cuciorvă, 2. Zaluschi*, 4. Oberşterescu*, 15. Petruş* - 10. Ilie*, 5. Glodeanu*, 22. Sicoe*, 7. Năstase - 9. Leagu*, 8. Raicu*.

Au mai intrat în repriza secundă 18. Petrescu în locul lui Sicoe, 13. Riviş în locul lui Glodeanu, 16. Gavriluţă în locul lui Raicu, 19. Vişan în locul lui Ilie şi 21. Boştină în locul lui Oberşterescu.

Mai întâi, firul narativ al meciului cu accent în principal pe fazele de poartă.

Partida de abia începuse când Raicu a înscris primul gol, primind o minge la marginea careului şi finalizând cu un şut puternic. La doar câteva minute avantajul a fost majorat, după ce Ilie a driblat doi jucători în marginea careului, a centrat ideal pentru Leagu, care a finalizat cu siguranţă. Nu a trecut mult până la a treia reuşită a alb-violeţilor (într-un violet profund astăzi), când libera executată de Glodeanu a fost bâlbâită în careu de fundaşii clujeni şi Oberşterescu a fost omul potrivit pentru a o împinge în plasă. Următoarele minute au fost ceva mai liniştite, cei de la Ardealul reuşind să se aproprie mai mult de poarta lui Muscalu. Acesta a fost pus la încercare de un şut din unghi, însă a respins bine, ca apoi Oberşterescu să blocheze un şut ce se ducea spre poartă. În schimb, Poli marca tot ce prindea, drept dovadă şi a patra reuşită care i-a aparţinut tot lui Leagu, după o centrare a lui Ilie, cel dintâi trimiţând la colţul lung din interiorul careului. Finalul de repriză a aparţinut clujenilor, care au ratat întâi o imensă ocazie din mijlocul careului, trimiţând peste poartă, ca apoi Muscalu să iasă bine la o lansare pentru unul din jucătorii oaspeţi.

Nici în mitanul secund jucătorii violeţi nu le-au dat mult timp de gândire adversarilor, Ilie "încoronându-şi" prestaţia excelentă cu un gol de la 20 de metri, din voleu, la vinclul porţii! Din acest moment Poli a lăsat-o mai moale, oaspeţii ajungând în mai multe rânduri la poarta lui Muscalu, dar fără a reuşi să marcheze. O greşeală a lui Oberşterescu a creat una din cele mai mare şanse de gol ale celor de la Ardealul, dar lobul încercat a fost împins în corner de către portar, aflat la limita careului. Un alt lob a trecut de puţin peste poarta lui Muscalu câteva minute mai târziu, înainte ca Poli să mai aibă o bună ocazie prin Leagu, a cărui voleu curat a fost trimis însă pe centru, unde se afla goalkeeperul advers.

Aşadar a fost o victorie clară a violeţilor, deşi clujenii meritau măcar un gol de consolare, considerând ocaziile avute. Va fi mai interesant de văzut cum se vor prezenta cei de la Poli în partidele cu FCM Bacău (mâine, ora 16) şi Rapid (duminică, ora 9), toate disputate tot la Baza Politehnica (cea din spatele stadionului).

Dintre jucători ţin să-i remarc îndeosebi pe Ilie (omul meciului), Zaluschi (foarte sigur în apărare), Glodeanu (pase lungi bune, eficient la recuperare) şi Leagu (un pericol constant în faţa porţii adverse). Puţin dezamăgit am fost de Sicoe, care a făcut un meci slab, şi Petruş şi Riviş, prin prisma faptului că ei au adunat destule meciuri la nivelul ligii a doua. Din câte am înţeles însă, Riviş numai ce a revenit după o accidentare.

Bravo Poli!

Niciun comentariu :

Google+