8 iunie 2008

Concluzii de la Turneul Semifinal

Concluzia 1: A fost frustrant să pierdem calificarea în această manieră.

Concluzia 2: A fost tipic să abordăm ultima partidă uitând că obiectului sportului este să dai gol.

Concluzia 3: Am obţinut o victorie cu nişte copii, una cu ceva şansă în faţa unor adversari care ne-au fost relativ egali, şi o înfrângere asemeni victoriei anterioare, deşi aş spune că băcăuanii au fost mai buni decât rapidiştii.

Concluzia 4: Nu stăm chiar grozav.

În mod evident, această înfrângere de final lasă un gust foarte amar şi conferă o "aură neagră" prestaţiei per ansamblu a alb-violeţilor. Voi încerca însă să fac câteva precizări la fiecare jucător.

1. Muscalu (portar)

N-a avut mari probleme, a fost mereu sigur în intervenţii, nu prea avea ce face la gol.

11. (3. cu FCM) Cuciorvă (fundaş stânga)

Neimpresionant, a făcut destul de multe greşeli în ultima partidă.

4. Obreşterescu (fundaş central)

S-a văzut că era mai experimentat decât colegii săi, bun la jocul de cap, destul de bun la respingeri şi intercepţii, dar cam lent şi mi-a lăsat impresia că este uşor nesportiv - cu anumite apucături de răzvratire a la Cânu, de care s-ar putea lipsi. Ca un punct de vedere foarte personal, nu prea am încredere în calităţile de fotbalist ale lui Oberşterescu.

3. Zaluschi (fundaş central)

Îmi aduc aminte că şi atunci când l-am văzut pe "Zalu" prima oară la Poli II, acesta mi s-a părut un jucători interesant. După aceste trei meciuri pot spune cu convingere că şi este. Alături de Glodeanu, consider că a fost cel mai bun jucător al echipei şi, din punctul meu de vedere, cei doi sunt singurii care ar putea ajunge să joace la Poli, într-un târziu. Este foarte calm în apărare, precis în intervenţii, bun la intercepţii, destul de rapid, destul de bun la jocul de cap. Un jucător remarcabil.

15. Petruş (fundaş dreapta)

Şi el a jucat mult la echipa a doua, a fost şi la Naţionala U-19, dar tocmai în acest context speram să iasă puţin mai mult în evidenţă decât a făcut-o. Este iute şi vine de multe ori înainte, dar centrările sale nu au calitatea pe care ar trebui să o aibe.

16. Gavriluţă (fundaş dreapta/central)

A trecut de câteva ori pe la echipa a doua, dar de fiecare dată când a făcut-o a evoluat slab. Fiind înalt şi puternic, este bun la jocul de cap, dar în acelaşi timp este şi prea greoi pentru un fundaş de bandă. Pe scurt, mi-a lăsat impresia că este destul de rudimentar în joc - dar evoluează cu o determinare deosebită. De remarcat că golul cu Rapid a venit de pe partea lui.

8. (17. cu Rapid) Raicu (atacant/fundaş central)

Spre surprinderea mea, Raicu a fost mutat în repetate rânduri în centrul apărării, pe parcursul reprizei secunde, bănuiesc că în primul rând datorită forţei sale şi a jocului aerian. L-aş pune în aceeaşi categorie cu Oberşterescu, căci deşi a marcat un gol şi a dat o pasă de gol, iese mult prea puţin în evidenţă, mai ales în contextul în care jocul echipei se bazează pe mingile lungi trimise către el sau Leagu. Nu este tocmai un jucător rău, dar nici nu m-a convins.

10. (20. cu Rapid) Adrian Ilie (mijlocaş stânga)

Cu excepţia primului meci, în care a evoluat împotriva unor adversari cam la fel de firavi ca el, Ilie a părut constant depăşit din punct de vedere fizic. Chiar dacă are un control bun al balonului şi centrează bine, îmi vine greu să cred că va reuşi să depăşească acest enorm dezavantaj al înălţimii sale. Este păcat, fiindcă Ilie şi Riviş au fost cam singurii jucători care au dat dovadă de tehnicitatea pe care eu unul mi-aş dori-o de la un om de gol/mijlocaş de bandă.

5. Glodeanu (mijlocaş la închidere)

Precum scriam mai sus, Glodeanu - care ar putea de fapt fi Glodean - m-a impresionat prin jocul său foarte bune la recuperare. El a fost de fapt şi căpitanul echipei, în mod justificat după evoluţiile pe care le-a avut. Are şi un joc de cap bun, dar mai trebuie să lucreze la pase. De notat faptul că mai toate fazele de atac din ultima partidă au fost create de recuperările sale.

18. Petrescu (mijlocaş central)

Prea mult nu pot spune despre Petrescu, acesta evoluând destul de puţin şi fără a ieşi în evidenţă.

22. (14. cu Rapid) Sicoe (mijlocaş la închidere)

Deşi a jucat destul de mult la echipa secundă, unde mi-a lăsat impresia că ar fi un jucător interesant, în acest turneu a fost mediocru şi chiar sub-mediocru. Marea sa problemă au fost multele mingi pierdute, deobicei din cauza paselor proaste, chiar şi a celor scurte. Dezamăgitor.

7. Năstase (mijlocaş dreapta)

Un jucător harnic, a cărui gol cu FCM Bacău a fost impresionant, dar care nu a oferit prea multe centrări utile atacanţilor alb-violeţi. Aş spune că este ceva mai tânăr, din vedere, iar în ciuda faptului ca a evoluat destul de mult, nu am reuşit să-l evaluez în mod concret.

13. (11. cu FCM, 23. cu Rapid) Riviş (mijlocaş dreapta)

Marea speranţă Riviş este momentan tot la stadiul de speranţă. A suferit mai multe accidentări în aceşti doi ani de când este la Poli, care l-au şi scos din ritm, iar în aceste trei meciuri nu a sclipit decât în câteva momente. Nici nu ştiu ce aşteptări ar fi trebuit să am de la el, dar nici cele pe care le-am avut nu simt că mi le-ar fi îndeplinit. Sper că va reuşi să joace mai mult anul viitor.

19. Vişan (mijlocaş dreapta)

Neimpresionant, dar şi ceva mai tânăr decât colegii săi.

9. Leagu (atacant)

Deşi aş fi spus că este un jucător talentat, evoluţia sa din partida cu Rapid m-a confuzat complet. E foarte rapid, controlează şi protejează bine balonul, dar de multe ori nu este suficient de implicat în joc. Poate da, poate nu - cam acolo am ajuns.

21. Boştină (atacant)

A evoluat foarte puţin, astfel că nu pot face vreo apreciere.


Per ansamblu deci - deşi cred că am omis unul sau doi jucători, care nu au prea jucat - sunt dezamăgit. Probabil aş fi fost uşor dezamăgit şi dacă am fi câştigat grupa, dar aşa sunt chiar dezamăgit. Nu ştiu, poate mă aştept eu la prea multe.

Niciun comentariu :

Google+