15 iunie 2008

Când stai şi astepţi

Mai e puţin până ce alb-violeţii pleacă în primul cantonament şi, din nou, se pare că o vom face cu un lot incomplet. În ciuda faptului că necesitatea a cel puţin încă unui atacant este fundamentală - în contextul în care şi dorim să obţinem ceva de la anul viitor - acesta se lasă aşteptat. Marian Iancu povesteşte presei despre eforturile care se fac pentru a fi adus Douala, - deşi cred că scepticismul îmi este împărtăşit de majoritatea fanilor - care chiar dacă ar fi adus, nu ar consolida suficient atacul, cel puţin judecând după ceea ce am văzut anul trecut de la Rusici, Arman Karamyan, Axente şi Ganea.

Mai interesant de văzut pe termen scurt este câţi jucători vor fi deplasaţi în primul cantonament şi care vor rămâne în lot după disputarea acestuia. Întrebarea îi vizează în special pe tineri, precum Scutaru, Cojocnean, Sandu, Axente şi Popovici, căci nu cred că vor fi daţi afară jucători pentru care nu există oferte, chiar dacă ei nu dau satisfacţie. Excepţiile ar putea fi Srhoj şi Aldana. Despre cel din urmă nu cred că va fi reţinut în lot, într-un final - pe de-o parte, fiindcă nu este suficient de bun, şi pe de altă parte fiindcă evoluează pe nişte poziţii bine acoperite (fundaş central, mijlocaş la închidere). Ar fi frumos să convingă prin valoarea şi să ne surprinde pe toţi, dar nu mi se pare ceva probabil.

Se pare, aşadar, că prima fază a acestei veri, cea a transferurilor, nu ne mai rezervă multe veşti, doar eventuale surprize (că doar s-a vorbit, la un moment dat, despre importanţa momentului de "după Euro"). În aşteptarea acestora, ne delectăm mai departe cu meciurile din Elveţia şi Austria.

Niciun comentariu :

Google+