6 mai 2008

Necesităţi şi limitări

Poli are nevoie de cel puţin şase transferuri bune pentru a avea o echipă puternică anul viitor. Presupunând că Popa şi Artiom vor rămâne vom avea nevoie neapărat de :

1) Fundaş central titular
2) Fundaş dreapta titular
3) Mijlocaş stânga rezervă
4) Mijlocaş central titular
5) Mijlocaş dreapta titular
6) Atacant titular
7) Atacant rezervă

În consecinţă, cel puţin unul dintre mijlocaşii dreapta va pleca (Abiodun, Stancu, Bădoi). Îmi mai imaginez că dacă se consideră suficient, Martinez ar putea fi mijlocaşul central de care aveam nevoie, dublat de Vrsici şi eventual Aliuţă, dar în acest moment nu pot spune acest lucru cu certitudine. Poate chiar şi Pătraş are o şansă de a deveni rezerva de mijlocaş stânga.

Despre numele româneşti menţionate (Goga, Szekely, Rada, Badea) nu cred ce s-ar putea aduce mai mult de Rada şi Badea, şi aceştia probabil doar dacă Artiom va lua drumul Stelei. Marian Iancu a anunţat ieri că se doreşte aducerea unor jucători din Europa centrală. Din punctul meu de vedere se pot aduce jucători de oriunde, dacă au calitatea necesară, dar va fi esenţial să se rezolve problema de comunicare între jucători, fiindcă altfel nu văd cum am putea avea un vestiar unit. Nu ajunge să cunoşti câteva cuvinte pentru indicaţii pe teren ca să îţi cunoşti coechipierii. Cam acelaşi lucru cred că este valabil pentru Uhrin, aceasta fiind şi cea mai mare limitare al micului turn Babel de la Timişoara.

Niciun comentariu :

Google+