5 aprilie 2008

Poli - Universitatea Cluj 3:0 (1:0)

Precum spunea toată lumea, partida împotriva ultimei clasate din Liga întâi a fost departe de uşoară, fapt evident vizibil mai ales în prima repriză. Universitatea a venit să ia puncte, dar a plecat fără nimic, deoarece în primul rând este imposibil să faci aşa nişte greşeli imense şi să nu fii taxat şi în al doilea pentru că în afară de Goga şi eventual Merlier, nu prea are jucători de reală calitate în echipă.

Meciul a debutat într-un spirit al lentorii nefanteziste, iar în afara unei acţiuni bune pe partea stângă, oprită prin fault, prima jumătate de oră a fost foarte nespectaculoasă, exceptând o împiedicare a lui Ganea în centrul careului. Poate de vină pentru plictiseala generală a fost şi numărul foarte mic de spectatori sau vremea tare apatică. În jurul minutului treizeci, o centrare excelentă ajunge în careul clujenilor, mingea este prelungită de Brezinsky şi ajunge la Luchin, care trimite cu capul din mare apropiere, însă în bară! Golul a venit zece minute mai târziu, când Arman a luptat din greu pentru o minge pe care deşi a pierdut-o în primă fază, a reuşit să o recupereze graţie neinspiraţiei unui fundaş advers, a înaintat puţin în careu şi a tras puternic spre colţul lung, unde mingea a lovit bara şi a intrat în poartă! Până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic, dar judecând după aspectul primei reprize, cea de-a două nu avea să fie prea uşoară.

Această impresie a fost iniţial confirmată de "U" prin şutul lui Edvan din marginea careului, care de ar fi prins poarta, ar fi consemnat egalarea pe tabelă. A fost însă o iluzie a putinţei, căci Poli a pus rapid stăpânire pe joc. Putea fi 2:0 la centrarea bună a lui Ganea, care a trecut însă printre picioarele lui Arman Karamyan, poziţionat central la doar câţiva metri de poartă! Goga, în ce s-a dovedit a fi ultima şansă reală de gol a oaspeţilor, a expediat apoi un şut foarte bun din afara careului, dar Popa a parat excelent. A urmat în minutul şaizeci a doua reuşită a unui Karamyan în această seară: Artavazd, servit de Aliuţă la marginea careului, s-a întors cu faţa spre poartă, s-a uitat probabil urât la fundaşul clujean care a sărit spre minge şi a ratat-o, astfel că armeanul a ajuns în faţa lui Merlier, pe care l-a învins cu un şut aidoma celui al lui Arman, la colţul lung, în bară şi ulterior în plasa porţii adverse. La doar cinci minute Poli a înscris din nou, golul fiind însă anulat, în mod corect (spun gazetarii) , căci Arman Karamyan se afla în ofsaid - de remarcat însă parada lui Merlier l-a şuto-lobul lui Abiodun. După o nouă ratare marca Ganea, câteva minute mai târziu, fostul internaţional a reuşit - în sfârşit! - să înscrie, finalizând precis o pasă excelentă a lui Aliuţă. Chiar dacă finalul de meci i-a găsit pe clujeni în careul nostru, nu a fost de ajuns nici măcar pentru un gol de onoare - ba mai mult, Edvan a fost eliminat pentru două galbene -, astfel că alb-violeţii au consmenat o victorie importantă la scor de neprezentare, în faţa unei echipe care, din păcate, nu prea mai are şanse reale de a se salva de la retrogradare.

Deşi prima repriză a fost una ştearsă, poliştii s-au revanşat cu vârf şi îndesat în a doua, când au jucat bine, eficient şi spectaculos. Aş spune că cei mai buni oameni de pe teren au fost Borbely şi Milhazes, deşi este evident că fără pasele lui Aliuţă şi a reuşitelor fraţilor Karamyan această victorie nu ar fi venit la fel de uşor. Singura uşoară dezamăgire a fost Bădoi, a cărei prestaţie a fost pusă cu adevărat în context de cea a colegului său portughez de pe partea stângă.
Lui Uhrin nu i se poate imputa decât că, în continuare, face schimbările foarte târziu sau deloc, dar considerând aspectul jocului şi rezultatul final, nu cred că această "problemă" este cu adevărat o "problemă". Nu va fi însă uşor la Galaţi şi dacă ne trebuie iarăşi o repriză întreagă ca să ne încălzim şi Ganea&co irosesc în continuare ocazii mari de a înscrie, îmi vine greu a crede că vom pleca cu puncte în faţa unui adversar solid.

Poli: Popa (6,5) - Milhazes (6,5), Luchin (6), Brezinsky (6), Bădoi (5,5) - Art. Karamyan (6,5), Aliuţă (6,5), Borbely (6,5), Abiodun (6) - Ganea (6), Arm. Karamyan (6,5). Au mai intrat Martinez, Srhoj şi Tibi Bălan, înlocuindu-i pe Arman Karamyan, Aliuţă şi Artiom Karamyan.

Golurile le puteţi vedea aici.

P.S. Nu prea înţeleg reacţia lui Doboş şi declaraţiile sale de pe violamania.

Niciun comentariu :

Google+