12 aprilie 2008

Poli - Dinamo 1:1 (0:0)

Inepţia arbitrajului românesc atingi culmi nebănuite! Să fie însă clar de la început, chiar dacă Balaj a fost mai permisiv cu comentariile dinamoviştilor, penalty-ul pare să fi fost: faultul lui Luchin este clar şi de roşu (direct - asta dacă e fault), şi din câte îmi dau seama, în careu (dar din nou, s-ar putea să nu fie). Deci chiar şi acea fază a scos în evidenţă inabilitatea lui Balaj de a aplica regulamentul.

Până acolo însă, a fost nevoie să treacă şaizeci de minute. Cea mai mare ocazie a debutului de meci a fost bara lui Luchin, deşi chiar în primul minut de joc, o harababura în careul lui Dinamo putea şi ea să ducă la deschiderea scorului. Lupta s-a dat în mare la mijlocul terenului şi pe flancuri, dar niciuna dintre echipe nu a mai reuşit să pună în real pericol poarta adversă. De abia în minutul 25 are loc următoarea fază importantă de gol, când şutul lui Cristea este respins de Popa. Zece minute mai târziu, Ganea obţine o lovitură liberă din poziţie centrală, de la doar 25 de metri, dar şutul lui Aliuţă trece mult peste poartă. Poate cea mai importantă ocazie a oaspeţilor se desfăşoară cu cinci minute înaine de pauză, când Cristea primeşte o minge în careu - mult prea liber -, dar trimite un şut slab, în braţele lui Popa.
Repriza secundă începe destul de lent, portarul alb-violeţilor fiind cel care se evidenţiază primul, în minutul 56, când apără un alt şut de la distanţă. Minutul 60 este cel în care Luchin vede primul cartonaş galben, fiind depăşit de Dănciulescu, dar impresia pe care am avut-o din tribune este că s-ar putea ca decizia să fi fost eronată. Doar două minute mai târziu, acelaşi Dănciulescu scapă spre poartă şi este agăţat din spate de Luchin, aparent în careu. Al doilea galben nu este logic, considerând poziţia de ultim apărător, dar consecinţa este aceeaşi: penalty Dinamo, eliminare Luchin. Dănciulescu înscrie, însă m-a amuzat într-un mod macabru cum Balaj, evident neştiind sigur dacă faultul a fost în careu sau nu, a deci până la urmă, să ia decizia care, în orice caz, nu avea cum să fie greşită. Alb-violeţii au revenit însă instant pe tabelă, când Ganea - din câte arată reluările, în ofsaid - a primit o minge de la Artiom Karamyan, Pulhac a alunecat lăsându-l pe vârful alb-violet liber, acesta pasându-i lui Rusici, care nu a ratat. Avea să fie, în mod nesurprinzător, ultima ocazie de poartă pentru Poli, deşi echipa nu a trecut instantaneu pe o tactică ultra-defensivă. Ba mai mult, Uhrin se pregătea să-l bage pe Bucur, când o minge înaltă a fost prinsă la limita careului în mâini de către Popa, care a şi lăsat-o repede să cadă, dar se pare că nu înainte de a fi ieşit din careu cu ea. Ca urmare a acestei faze, Brezinsky s-a dus să comenteze la tuşier, a primit un galben, l-a aplaudat ironic pe Balaj, şi a primit al doilea. Este reconfortant însă de ştiu că doar poliştii primeau direct cartonaşe galbene la proteste, dinamoviştii fiind mereu doar avertizaţi, căci altfel, şi Pulhac ar fi trebuit trimis în tribune. Libera este trimisă direct pe Popa, care o prinde bine, dar nu pot să nu înţeleg de ce Balaj nu l-a eliminat pe portarul nostru, căruia îi dăduse galben tot pentru proteste la faza penalty-ului, căci acel henţ impunea clar un al doilea avertisment (nu că m-aş plânge, dar încerc să scot în evidenţă inepţia acestei brigăzi minunate). Poli s-a apărat în minutele rămase, dinamoviştii dând dovadă de puţină iniţiativă. A mai fost însă nevoie de o altă intervenţie salvatoarea a lui Popa în faţa lui Dănciulescu, înainte ca Balaj să încununeze o seară a decizilor absurde cu încă una, anume doar două minute de prelungiri - de la cine nu poate, nici nu ai ce cere.

Aşadar, considerând circumstanţele, rezultatul ne satisface. Nu am putut să nu remarc faptul că publicul, prezent în număr mare la stadion, este atât de dezolat de cele ce se întâmplă în fotbalul românesc, că nici prea buna urală de "hoţii, hoţii" nu a fost dezlănţuită ca lumea. Ceea ce doresc însă a este să mai remarc mesajele galeriei, care au fost compuse cu mult talent şi mult umor - din păcate însă nu le-am reţinut în detaliu, dar merită să fi-ţi cu ochii-n patru după ele.
Alb-violeţii au jucat cam la fel ca în ultimele partide, fără a construi prea mult. Au fost însă câteva ocazii bunicele, care nu s-au concretizat, iar problema în apărare este că fundaşii centrali sunt amândoi destul de lenţi. Despre jucători nu sunt prea multe de spus în detaliu. Popa a salvat echipa în repetate rânduri şi din câte îmi aduc aminte acea intrare care s-a soldat, indirect, cu eliminarea lui Brezinsky, era destul de necesară. Linia de fund s-a descurcat decent, cu un plus mare pentru Luchin - până la eliminare, evident. Şi aşa însă, a dat dovadă de multă tărie de caracter, a avut o serie de recuperări esenţiale şi dificile, dar mai trebuie să adun experienţă - oricum, nu se complementează prea bine cu Brezinsky. La mijloc, Abiodun a fost cam şters, în timp ce Artiom a jucat bine, cu excepţia care devine uşor tulburătoare, anume mingiile irosite la faze fixe. Aliuţă a fost o forţă creativă în câteva faze, dar din păcate nu prea a avut cu cine să le joace, Arman Karamyan, îndeosebi, fiind cam neinspirat astăzi. Nici Borbely n-a avut o zi grozavă, pierzând destule mingi, dar a avut şi o serie de intervenţii reuşite. Dintre cei introduşi, doar Rusici a reuşit să se evidenţieze, prin gol, în timp ce Vrsici nu a redebutat sub cele mai bune auspicii, echipa aflându-se deja în inferioritate numerică. Pe final, intrarea lui Raţiu nu a făcut decât să sporească numărul fundaşilor pe teren.

Este clar că vom avea o mare problemă în centrul apărării, cel puţin în meciul cu Universitatea Craiova. Nu cred că ar mira pe cineva revenirea lui Cânu în lot, în aceste condiţii. Mă cam îndoiesc că avem forţa necesară să ne situăm pe primele cinci locuri, considerând jocul prestat de echipă, dar a termina pe şase înseamnă a ne lăsa "destinul european" în mâinile altora - şi în acest scop, ar trebui să sperăm la o victorie a CFR-ului mâine cu Rapid, înainte de toate.

Poli: Popa (7) - Milhazes (6), Luchin (5,5), Brezinsky (5,5), Bădoi (5,5) - Art. Karamyan (6), Aliuţă (6), Borbely (5,5), Abiodun (5,5) - Ganea (6), Arm. Karamyan (5). Au mai intrat Rusici (6), Vrsici (5,5) şi Raţiu.

Golurile şi fazele interesante le puteţi vedea aici.

Atât pentru moment. Hai Poli!

Niciun comentariu :

Google+