3 aprilie 2008

O găleţică de ştiri

S-au întâmplat destule în această săptămână, deşi de abia am ajuns la jumătatea ei.

În primul rând, CJT a decis să sponsorizeze Poli cu un milion de Euro, atâta timp cât echipa va termina în primele şase locuri la finalul acestui sezon şi se va afla la capătul turului viitor în primele cinci. Astfel, Marian Iancu a obţinut, dacă este cu adevărat aşa cum sună, 3,5 milioane de Euro pentru sezonul următor de la "răii" locali. Acuma că s-a rezolvat acest aspect, să sperăm că lucrurile vor intra pe un făgaş mai normal, pentru acest sfârşit de sezon.

În al doilea rând, după ce Comisia pentru Statutul Jucătorului luase o decizie în favoarea lui Daminuţă acuma o săptămână şi puţin, ieri a fost rândul celor de la Curtea de Arbitraj Sportiv să tragă concluziă că, de fapt, dreptatea este de partea conducerii de la Poli. Trecând dincolo de problematica în sine a acestei situaţii, nu pot să nu mă întreb - din nou şi din nou - cum se face ca în România verdictele se schimbă aproape de fiecare dată când schimbi curtea de judecată? Cam penibil, aş spune.

Apoi, s-a scris ieri cum că Poli ar risca depunctare pentru anumite declaraţii pe care le-a făcut Marian Iancu în mod relativ recent, o chestiune căreia eu unul nu îi dau importanţă momentan, pentru că nu cred în ea - dă doar bine în "peisajul" de haos pe care presa l-a tot prezentat în această săptămână (şi nu numai) în ceea ce priveşte Politehnica, de la salarii şi prime neplătite, la plecarea lui Bucur pe gratis la CFR, la riscul ca echipa să nu primească licenţa pentru campionatul viitor.

Eu sper să câştigăm sâmbătă, pentru că este esenţial să o facem, dar pentru a reuşi acest lucru va trebui să şi marcăm, nu doar să obţinem ocazii pe care să le ratăm. Va fi interesant de văzut daca Bucur va fi recuperat până la meci şi cu ce linie de mijloc va aborda Uhrin partida - dacă Aliuţă a fost iertat şi dacă Martinez va prinde un loc de titular.

Niciun comentariu :

Google+