25 aprilie 2008

Mai întâi cele efemere...

S-a scris mult despre transferuri în aceste ultime zile, aşa că voi face un scurt rezumat.

Veniri:
1) Ionuţ Rada (Steaua)
2) Vali Badea (Steaua)
3) Cristian Pulhac (Dinamo)
4) Ştefan Mardare (FC Vaslui)

Plecări
1) Andrei Cristea (Dinamo)
2) Artiom Karamyan (Steaua)
3) Cristian Scutaru (Dinamo)
4) Iasmin Latovlevici (Dinamo)
5) Srdjan Luchin (Dinamo)
6) Cristian Daminuţă (Dinamo)

Aşadar, la capitolul veniri sunt câteva nume interesante, îndeosebi Mardare şi Rada. Primul, internaţional de tineret, este un fundaş central foarte bun, deşi nu are decât 20 de ani, şi de multe ori a ţinut de unul singur apărarea Vasluiului; al doilea, deşi rezervă la Steaua, este un jucător înalt, puternic şi frumos, va împlini 26 de ani în iulie, şi cu siguranţă avem loc în echipă de un fundaş central cu experienţa sa. Personal, mă îndoiesc ca Mardare va veni, pentru că nu este uşor de adus, în timp ce venirea lui Rada este aproape sigură după o nouă confirmare a lui Iancu în această după-amiază.
Badea, deşi nu este un atacant rău, nu mă încântă, mai ales din cauza experienţelor sale suspecte de la Vaslui. Ar fi momentul ca Iancu să se orienteze spre a crea un vestiar unit, iar în acest sens caracterul jucătorilor va fi de mare importanţă. Evident, eu nu ştiu mai multe decât voi, deci vorbesc din supoziţii, dar nici nu pot face altceva. Să speram că cei care pot vor lua decizia corectă.
Pulhac redevine o opţiune, mai ales în contextul în care rămânerea lui Milhazes nu este sigură. E drept că ar fi mai practic să se ţină un jucător care a confirmat la club, decât să fie adus unul într-o oarecare lipsă de formă şi pe mulţi bani, care - în plus - ar avea şi el "stigmata" echipelor de capitală.

La plecări, se pare că Andrei Cristea, nedorit de Uhrin, a fost vândut pe 800,000 de Euro lui Dinamo, deşi aceste sume nu spun aproape niciodată nimic când vine vorba despre afaceri între Iancu şi Borcea. Oricum, dacă e aşa, avem de-a face cu o afacere bună, deşi ducem lipsa unor atacanţi - nu însă neapărat a lui Cristea.
Despre Karamyan s-a tot vorbit că ar pleca la Steaua, mai ales că are acea clauză care îi permite să semneze cu cam cine îşi doreşte. Din punct de vedere financiar, ar fi din nou o afacere rentabilă, deşi probabil îi va include pe Rada sau/şi Badea, dar problema se pune din nou dacă şi cum vom umple golul lăsat de cel mai bun jucător al Politehnicii în turul campionatului.
Cei patru tineri au fost enumeraţi parcă la plezneală, dar nu mă îndoiesc că interesul dinamoviştilor există. Dacă Scutaru şi Latovlevici probabil vor fi daţi, în primul rând din cauza activităţilor extra-sportive (zvonuri care sunt mai mult decât zvonuri, dar dacă ştie cineva să infirme, atunci să o facă), mi s-ar părea cel puţin ciudat ca şi Luchin să fie îndepărtat din lot. Ar fi chiar culmea, de fapt. Cât despre Daminuţă, situaţia lui contractuală nu este clară, dar probabil şi el s-ar încadra în categoria primilor doi - deşi am anumite griji, în sensul că el ar avea totuşi mai multe calităţi decât aceia. Oricum, dragoste cu sila e clar că nu merge.

Niciun comentariu :

Google+