24 februarie 2008

Pandurii - Poli 1:3 (0:1)

Un debut excelent pentru alb-violeti in acest reinceput de retur! Poli a invins dupa o prestatie - per ansamblu - convingatoare o clara candidata la retrogradare, care va avea mult de lucru pentru a se salva in etapele ramase. Desi jocul a "fluctuat", ocaziile avut de noi au fost multe si apararea a functionat destul de bine, singura eroara considerabila fiind iesirea gresita la ofsaid la golul marcat de gazde.

Meciul a inceput foarte bine pentru noi, Karamyan si Ganea fiind aproape de a deschide scorul, dar Mingote si-a salvat echipa. Urmatoarele douazeci de minute au fost insa mai "moi" decat ar fi parut a fi, cu Poli controland ostilitatile. Pe acest fond a venit si golul lui Bucur, acesta finalizand simplu o minge respinsa de portarul Pandurilor, in urma unei libere executate de Karamyan! Instant aproape alb-violetii au avut o noua mare oportunitate de a marca, insa Luchin, Karamyan si Bucur nu au reusit sa o faca. De abia in minutul 30 au dat si gazdele un real semn de viata, cand au inscris, dar golul a fost anulat corect pe motiv de ofsaid. A fost doar un foc de paie, pentru ca tot Poli a ramas la conducerea jocului, Aliuta intinzandu-l bine pe Mingote cu un sut de la distanta, inainte ca Artavazd Karamyan sa trimita un sut din unghi, respins insa in corner de un "pandur". Chiar inainte de finalul reprizei Bucur s-a mai evidentiat o data, dribland un adversar in marginea careului, sutul sau trecand insa la cativa metri pe langa poarta.
Nici debutul reprizei secunde n-a fost prea diferit de cel al primei, de aceasta data Poli dovedindu-se chiar mai eficienta! Borbely - excelent astazi - a trimis o pasa deosebit de buna lui Abiodun, care a dejucat jocul la ofsaid, a preluat precis, l-a driblat pe portar si a marcat pentru 2:0! Zece minute mai tarziu, in minutul 60, Luchin a trimis cu capul pe langa poarta, desi aflat intr-o pozitie buna, ratand astfel sansa de a inscrie primul gol in Liga 1. Un minut mai tarziu, Milhazes a incercat sa centrez o minge care a luat o traiectorie ciudata, lovind in cele din urma bara portii lui Mingote! Si cum (deobicei) eforturile se rasplatesc, a urmat un gol antologic marcat de Borbely, sutul acestuia de la 30 de metri lovind bara de sus si intrand in plasa, fara nicio sansa pentru portarul advers. Pandurii au revenit (oarecum) in joc in minutul 70, prin golul lui Piturca, iar desi au fortat in ultimele douazeci de minute, nu au mai reusit sa inscrie. Mai mult, Poli a avut ultima sansa, Aliuta deschizandu-l bine pe Popovici, intrat pe final, dar acesta a finalizat peste poarta. Fluierul final al centralului a consemnat a treia victorie in deplasare din acest sezon, una esentiala pentru atitudinea pe care o vom avea cu totii in acest rest de an competitional. Numai sa nu ne "surprinda" iar Iancu cu o stire "vesela".

Poli: Popa (6) - Milhazes (6), Brezinsky (6), Luchin (6,5), Badoi (6) -Art. Karamyan (6), Aliuta (6), Borbely (7), Abiodun (6,5) - Bucur (6), Ganea (6); Arman Karamyan, Popovici si Axente inlocuindu-i pe Artavazd Karamyan, Bucur si Abiodun.

Asadar, precum spuneam la inceput, o partida buna pentru Poli, desi calitatea adversarului face sa nu putem da vreun verdict clar asupra potentialului echipei. Dintre noii veniti, Borbely s-a remarcat in mod deosebit, nu doar prin reusita sa si pasa de gol, ci si prin evolutia de ansamblu din cursul partidei. Daca va continua asa, e greu de crezut ca Alexa va reveni usor in primul unsprezece. Milhazes si Badoi au fost buni, primul participand mai mult la faza de ofensiva, ambii fiind insa destul de precisi in executii. Brezinsky a fost putin nesigur in prima repriza, evoluand insa mai convingator in a doua, in timp ce Luchin a fost mereu pe faza, respingand multe mingi si aparand in repetate randuri la finalizare. Artavazd Karamyan, Aliuta si Abiodun au jucat mai bine in primele 70 de minute ale partidei, ei nemaiaparand in joc asa de mult ulterior (mai ales Abiodun), dar prestatile lor au fost eficiente. Culmea vine ca atacul a fost putin mai labil, Bucur neregasindu-si cu adevarat ritmul, in ciuda golului marcat, si Ganea faultand destul de des. Acesta din urma a fost insa mai bun la constructia si sustinerea atacurilor, astfel ca micile iesiri si neinspiratii i se pot ierta.

Concluzii si linii nu putem trage inca, dar inceputul este promitator. Va fi insa esential sa gestionam fiecare meci cu aceeasi grija si eficienta.

Deci: Bravo Poli!

Niciun comentariu :

Google+