20 februarie 2008

Despre Pandurii Targu-Jiu

Precum am promis, va ofer o scurta prezentare a adversarilor de duminia. Pandurii, clasati pe al doilea loc de la coada, si-au remaniat serios lotul in aceasta iarna, incercand sa copieze strategia CFR-ului si aducand multi jucatori din Portugalia, inclusiv un antrenor portughez, in persoana lui Joaquim Teixeira.

Transferuri:

Plecari: Edmilson (atacant, i s-a reziliat contractul), Adnan Guso (portar, Olympiakos Nicosia), Mircea Voicu (mijlocas, CSM Ramnicu Valcea), Mugurel Dedu (mijlocas, CSM Ramnicu Valcea), Ionut Dragomir (fundas, pus pe lista de transferuri), Marian Vatavu (mijlocas, CSM Ramnicu Valcea), Sorin Vintilescu (atacant, pus pe lista de transferuri), Jaka Stromajer (atacant, CSM Ramnicu Valcea), Robert Balaet (portar, Minerul Mehedinti)

Veniri: Cardoso (fundas, Amadora), Mingote (portar, Lousada), Jessui (atacant, Leiria), Marco Soares (fundas, Leiria), Jose Anilton jr (fundas, Braga), Andre Moreira (portar, Rio Ave), Arrieta (atacant, Swindon Town), Pintassilgo (mijlocas, Portimonense), Wandeir (atacant, Naval), Fabio Nunes (atacant, Estrela Amadora), De Gregorio (atacant, liber de contract)

Rezultatele din pregatiri:

Pandurii Târgu Jiu – Atletico II (Portugalia) 3-0
Pandurii Târgu Jiu – Mafra (Portugalia) 2-1
Pandurii Târgu Jiu – Academica Coimbria (Portugalia) 0-2
Pandurii Târgu Jiu – Estrela Amadora (Portugalia) 1-3
Pandurii Târgu Jiu - Oliveirense (Portugalia) 2-1
Pandurii Târgu Jiu - Primero Augusto (Angola) 0-0
Pandurii Targu Jiu - Minerul Lupeni 1-0
Pandurii Targu Jiu - CSM Ramnicu Valcea 0-1

(sursa: http://www.onlinesport.ro/)

Echipa tip:

Mingote – Rusu, Anilton, Chibulcutean – Pintassilgo, Marco Soares, Stângă, Cardoso – Fabio Nunes - Arrieta, Jessui (vs Minerul Lupeni)

De notat insa ca nu stiu in ce masura au fost folositi titularii in acea partida. Remarc lipsa lui Djakpa, precum si faptul ca Pacurar a fost doar rezerva, dar probabil vom putea vedea o echipa "mai tip" in gazete, in preziua meciului.

In mare, jucatorii adusi sunt fie de la echipe din ligi inferioare, fie rezerve la echipe mai mici din prima liga portugheza, insa asupra valorii lor nu ne vom putea da cu parerea pana ce vom vedea partida. Rezultatele din amicale sunt mediocre, singurele echipe mai acatarii, Academica Coimbra si Estrela Amadora, invingadu-i pe Panduri in meciurile disputate. E drept insa ca nici noi nu ne putem mandri cu prestatii convingatoare in aceasta perioada de pregatire.

In mod normal insa, tind sa fiu optimist in privirea intalnirii de (re)debut. Pandurii sunt proaspat adunati, jucatori fara mari performante, dar care vor juca probabil cu determinare. In general insa atunci cand cineva incearca sa copieze un model, aceasta tenativa se dovedeste un esec - sau o copie net inferioara. Ramane sa vedem daca va fi cazul si la Targu-Jiu.

Tinand cont de revenirea lui Ganea, forma buna a lui Aliuta, intarirea flancului stang prin Milhazes, grija principala ramane centrul apararii, unde va lipsi si Canu, din cauza cumulului de cartonase. Desi prestatiile sale au fost neconvingatoare, suntem obligati sa avem incredere in judecata lui Uhrin Jr. in ceea ce il priveste pe Brezinsky, alaturi de el fiind titularizat, probabil, unul dintre Luchin si Borbely. Totodata, in functie de conditiile climatice din acest sfarsit de saptamana, starea terenului ar putea fi o problema.

In lipsa unui meci "final" de pregatire, care sa ne arate unde stam, ramane sa ne "lasam surprinsi", insa - ca la fiecare inceput, cand uiti ca a existat vreun precedent - e bine sa ne prezentam cu un optimism moderat, pentru a nu da de o dezamagire crunta. Hai Poli!

Un comentariu :

Anonim spunea...

Castigam cu 2-0.
Hai Poli !

Google+