22 octombrie 2007

Care-i planul pentru Poli II?

Cand o pleiada de jucatori a pornit-o catre Resita, ni s-a spus ca se incearca consolidarea fotbalului banatean si crearea unui nou pol de putere. Evident, socoteala de acasa nu a coincis cu cea din targ, astfel ca Resita se afla la doar o pozitie peste Poli II, chiar de are un meci in minus jucat.

Rotariu, imi pare, este plasat la Poli II cu un scop anume - pe langa cel de a retrograda echipa: nu deschide gura prea des si cu atat mai putin nu o deschide impotriva conducerii. Unii ar spune ca face deja parte din politica lui Marian Iancu de a se inconjura cu "yes-meni". Lasand deoparte acest fapt, mi-a atras atentia o declaratie facute de domnul Iancu ieri, intr-o emisiune televizata; iata cum apare citatul redat de Violamania:

"Marian Iancu: "Sîntem bine dezvoltaţi la nivelul copiilor şi juniorilor. Avem mulţi jucători şi la loturile naţionale "U 19" şi "U 21". Ca să ai o echipă de prima ligă care să facă performanţă, nu poţi să cobori media vîrstei sub 26 de ani. Noi vrem să avem o echipă de liga a II-a sau a III-a, unde să creştem jucători cu o medie de 19 ani, şi încă una, cu care să avem o colaborare, unde să creştem jucători cu o medie de vîrstă 22 de ani şi pe care să îi putem aduce la prima echipă. Deocamdată am reuşi acest lucru cu doi jucători: Torje şi Pantilimon. Dar acest lucru costă foarte mult""

Deja la citirea acestei declaratii am cutreierat aleile gandurilor si am ajuns la cea conform careia mentinerea lui Poli II nu este o prioritate - chiar din contra. Oricine putea observa acest lucru, dat fiind ca echipa nu a fost sustinuta nici de cei de la echipa mare, nici prin alte transferuri minune (cu eventuala exceptie a zmeilor de la Otopeni). Acest gand in sine nu are nicio valoare, el putand fi cat se poate de eronat.

Am dat insa peste un alt articol la doar cateva ore dupa ce lecturasem declaratile patronului Politehnicii. Articolul provine de pe site-ul 24h-online.ro si este semnat (intr-un anonimat amuzant) de "Fatal Istu".

"Prânzul cel de taină

Luni 22 Octombrie 2007

Boşii lui Poli Ştiinţa Timişoara s-au întâlnit, săptămâna trecută, cu boşii lui FCM Reşiţa. Nu, discuţiile nu s-au soldat cu vreun comunicat de presă sau cu vreun telefon dat ziariştilor. Concluziile au fost întoarse pe toate feţele, în birourile capitonate ale celor ce trag sforile cluburilor fanion ale Timişoarei şi Reşiţei. De unde, logic, nu putea să nu transpire câte ceva. Şi cevaul ăla sună cam aşa. La FCMR, un pachet de acţiuni este pe cale să-şi schimbe proprietarul. Vă gândiţi că e vorba de acţiunile Consiliului Judeţean Caraş-Severin? Şi noi ne-am gândit aşa, dar pare-se că ne-am înşelat. Acum se vorbeşte de acţiunile preşedintelui Dan Izvernari. Dacă asta ar fi prima surpriză, să trecem şi la a doua. La întâlnirea boşilor, Iancu de Timişoara s-ar fi arătat disponibil să preia el acţiunile roş-negre. De va fi aşa, şi aşa pare a fi, FCMR-ul nu va mai putea juca în aceeaşi ligă cu Poli I sau Poli II. Drept urmare, cum Poli I nu poate pica în divizia secundă, una din două: ori Poli II, ori FCMR-ul va avea ca obiectiv retrogradarea în Liga a III-a. Ce n-a luat Iancu în calcul? Dacă pică amândouă, că prea-s în cărţi? "

Totul poate fi redus la nivelul unui zvon, dar poate nu este doar o simpla coincidenta.

Presupunand ca intr-adevar aceasta este intentia conducatorilor alb-violeti, ar exista cel putin doua ratiuni care ar putea sa ne deranjeze. In primul rand - pentru Poli - faptul ca un jucator ar accepta mai lesne sa joace la un "satelit" in liga secunda decat la unul in liga a treia (si totodata diferenta de valoare intre cele doua ligi este semnificativa); in al doilea - pentru FCM Resita - ca s-ar ajunge la o situatie asemanatoare cu cea in care s-a aflat CFR Timisoara cand era dependenta de Poli, anume ca este totusi avem de-a face cu echipe de oarecare traditie in fotbalul romanesc si orgoliile sunt pe masura. Mediile de varste enuntate de domnul Iancu indica inspre acest scenariu.

S-ar putea merge evident in mai mare detaliu cu o astfel de analiza, de la considerente etice la cele financiare, dar dat fiind ca in acest moment nu reprezinta decat un simplu zvon si ca meciul cu Dinamo de sambata este de atatea ori mai relevant decat acest subiect, o lasam pe alta data.

Niciun comentariu :

Google+