15 septembrie 2007

Poli - Vaslui 2:1 (2:1)

Ce greu e fotbalul cand joci si impotriva arbitrului, dar cat de scump este cand castigi si asa! Cu Corpodean sau fara, alb-violetii si-au aratat suprematia in fata adversarilor de astazi, o formatie neinvinsa in actualul sezon.

Nici nu incepuse bine partida, ca Poli a avut o prima ocazie de gol, dar Torje nu a reusit sa finalizeze pe poarta. Vasluienii au incercat repede sa aduca mingea in cealalta jumatate, iar timp de cateva minute au reusit, dar fara a-si crea mari sanse de a marca. Tot Poli a fost aproape de gol prin acelasi Torje, care a trimis cu capul peste poarta dintr-o pozitie ideala, ca apoi Rusici sa trimita pe langa din marginea careului. Slovenul s-a revansat insa cand lovitura libera trimisa de micul mare international de tineret al lui Poli (Torje, in caz ca nu este clar) a lovit bara si a revenit la el, Rusici inscriind primul sau gol pentru alb-violeti! Bucuria noastra n-a durat decat cateva minute, caci si-a intrat in rol tovarasul Corpodean, care a acordat extrem de usor un penalty pentru oaspeti, transformat de Ljubinkovic. Acest gol nu a facut decat sa tensioneze meciul si alb-violetii au continuat in acelasi ritm ca inainte, iar eforturile lor au fost rasplatite: la un corner executat de Karamyan, Haisan a iesit gresit la minge si Rusici a trimis lejer cu capul in poarta goala, pentru un bine meritat 2-1.
Mitanul secund a apartinut in prima lui jumatate alb-violetilor, Haisan intervenind foarte bine la suturile lui Karamyan si Torje. Apoi, odata cu trecerea timpului, Poli s-a mai retras si cateva curse pe stanga precum si nenumaratele mingi plouate ale lui Munteanu ne-au dat cateva emotii. Intrarea lui Srhoj a reechilibrat repede situatia, australianul evoluand excelent in cele cincisprezece minute ramase. Desi n-au reusit sa contraatace eficient, Alexa si compania au tinut de rezultat pana la final, ajungand astfel la egalitate de puncte cu vasluienii.

In ceea ce priveste jucatorii, Rusici, Torje si Karamyan au stralucit astazi in mod deosebit pe faza ofensiva, iar in aparare Canu a fost imperial. Au fost ceva probleme pe flancul stang, unde Latovlevici oscila recuperarile cu cadourile - intr-un stil brevetat de Emeghara anul trecut - dar viteza si controlul bun al mingii au facut ca el sa lase pana la urma o impresie decenta, per ansamblu. Oricum, jocul echipei a fost unul bun, singura problema fiind ca s-a sarit de multe ori peste faza de constructie, Vrsic fiind rareori jucat. Sa speram ca se vor mai remedia aceste probleme pana la meciul de la Mioveni, un meci pe care trebuie sa-l castigam!

P.S. S-a confirmat si transferul lui Cojocnean in aceasta seara! Sa fie de bun augur venirea sa!

Niciun comentariu :

Google+