9 mai 2007

Farul - Poli 1:3 (1:0)

Ce meeeeci! Ce meci, ce meci, ce meci! Slab - ba chiar foarte enervant - in prima repriza, ca in a doua sa ne revenim din nimic, in urma unor schimbari excelente facute de Valentin Velcea! Azi sa tot fii polist!

Partida cu Farul se preconiza dificila, chiar daca gazdele castigasera doar trei meciuri acasa in intreg sezonul. O echipa la retrogradare este mereu un adversar periculos, mai ales pe teren propriu. Prin urmare, debutul partidei a fost destul de crancen, "faristii" trimitand un prim sut periculos spre poarta lui Pantilimon din lovitura libera - acesta, insa, a parat. Imediat insa gazdele deschid scorul, dupa un corner inventat de tusier, Apostol trimitand cu capul in poarta - greseala de marcaj. A urmat o parada a lui Vlas la lovitura lui cap a lui Bucur, ca apoi Alexa sa trimita un sut de la distanta, respins de acelasi portar. Farul a replicat printr-un sut de la distanta a lui Otvos, parat excelent de Pantilimon de la vinclu! In rest, repriza a fost una neinteresanta, Poli evoluand sters si fara mari perspective. Mitanul secund a inceput in acelasi ritm, oaspetilor fiindu-le chiar refuzat si un penalty. Sa zicem ca astfel s-a restabilit dreptatea cosmica. Dupa inca o iesire inspirata a lui Panti, a urmat recitalul alb-violet: Torje, intrat in locul lui Matei, este faultat la 25 de metri de poarta lui Vlas, libera este executata in bara de Karamyan, mingea il loveste pe portarul gazdelor si scorul redevine egal! Doar un minut mai tarziu, Cristea trimite o torpila de la marginea careului - in diagonala - mingea loveste din nou bara si intra in poarta! In acest moment jucatorii Farului erau complet debusolati, astfel ca Poli a iesit fara probleme pe contra-atac. Dupa o astfel de faza a venit si al treilea gol: Cristea l-a lansat pe Bucur, acesta a intrat in careu, a pasat excelent printre fundasii adversi pentru Karamyan, care a semnat prima dubla de cand a sosit in Romania. Pana la final mai merita mentionate doua faze, intai un sut al lui Torje pe langa poarta si apoi o ratare a lui Bucur dintr-o pozitie favorabila, in urma unei centrari venite de la excelentul Cristea. Scor final 1:3 si Poli a ajuns la un nesperat +7 la adevar!

Tin sa laud inspiratia lui Velcea, care a reusit sa remonteze echipa la pauza si a facut intocmai schimbarile care se impuneau. De pe teren, laud prestatia excelenta a lui Karamyan, precum si interventiile providentiale ale lui Pantilimon, doi factori principali care au dus la victoria de astazi. Ramane sa castigam ce ne-a mai ramas din campionat, in special meciul cu UTA, si apoi sa incununam aceste prestatii cu o victorie in partida de cupa. Hai Poli!

Pantilimon (6,5) - Emeghara (6), Canu (5,5), McKain (6) - Karamyan (7), Plesan (5), Omoduemuke (5,5), Alexa (6), Abiodun (5) - Bucur (5,5); au mai intrat Cristea (6,5), Torje (6) si Radoi in locurile lui Plesan, Matei si Abiodun.

Niciun comentariu :

Google+