11 mai 2007

Ce te faci cand mori cu dreptatea in mana?

Sa fie clar inca de la inceput, este evident ca anumite lucruri neinregula s-au intamplat la partida de Cupa cu Steaua. In ce masura insa clubul nostru trebuie tras la raspundere, precum si mentinerea unei suspendari de doua etape cand mai mereu suspendarile SDR-ului au fost reduse, toate acestea la o prima abatere serioasa, sunt lucruri care ma depasesc si ma dezgusta. Ce ne ramane de facut?

Domnul Iancu spune ca nu se va supune deciziei, deoarece o considera injusta. Dreptatea pe care o are este dublata de lipsa de toleranta a comiturilor FRF, care nici macar n-au vrut sa reduca suspendarea la o etapa, desi mai marii ligii (Mitica si Sandu) si-au exprimat parerea cum ca aceasta decizie este exagerata. Consecintele unei astfel de miscari sunt clare: meci pierdut la masa verde si devenim pasibil de alte penalizari si suspendari. Poate nu este cazul sa devenim martiri - nu ar fi just fata de jucatori, care au inceput sa joace ceva ce seamana cu fotbalul - dar nu trebuie permis ca aceasta "pedeapsa" sa treaca precum n-ar fi fost deloc. Contribuind constructiv la imbunatatirea sistemului vom face sa fim amintiti. Acuma, ce anume trebuie facut pentru a declansa schimbarile nu stiu sa spun, in primul rand pentru ca nu inteleg sistemul. Clar este insa altceva:

Se impun schimbari. Trebuie eliminat in primul rand acest concept absurd al meciurilor fara spectatori. Apoi, trebuiesc curatate acele comisii de leapadaturile care se abat asupra lor. Finalmente, trebuie schimbati conducatorii fotbalului romanesc. Nici nu e asa de mult de facut!

Sunt curios ce decizie va lua conducerea clubului, desi nu ma indoiesc ca s-ar putea merge mai departe pe ideea vehiculata acuma. Daca ar merita nu vom stii decat dupa ce evenimentele s-au consumat, dar personal as prefera sa mergem inainte cu suspendarile, sa castigam, si sa facem tot ce ne sta in puteri sa eradicam tembelismul acestor gen de penalizari. Trebuie insa sa ne asumam responsabilitatea pentru cele intamplate, desi nu cred ca este normal ca suporterii deplasati la Bucuresti sa fie declarati unicii vinovati in aceasta problema. Nu spre ei trebuie aratat (chiar de gesturile lor nu sunt motiv de mandrie pentru mine personal) ci spre sistemul prost gandit si mecanismele subrezite ale fotbalului romanesc.

Niciun comentariu :

Google+