19 aprilie 2007

CR: Poli - Steaua 1:0 (1:0)

Minune! Cu adevarat minune! Trezindu-ma in aceasta dimineata am avut ceva probleme in a ma asigura ca rezultatul obtinut ieri seara a fost intru realitate cel de care imi aduceam aminte. Nu vreau sa ni se urce la cap - am avut sansa si am jucat cu daruire, iar ce am jucat imi vine mai greu a stabili - dar am reusit un rezultat absolut nesperat care da o oarecare culoare acestui sezon.

In contextul lipsei de forma a Stelei, alb-violetii s-au aparat deobesit de eficient si au inscris prin McKain, in urma unui corner executat de inepuizabilul Karamyan. Cum adversarii nostri au fost complet impotenti si noi ne multumeam completamente cu rezultatul, repriza secunda ce a urmat golului din minutul 44 a fost una de uzura, in care apararea lui Poli a respins cu brio mai toate atacurile stelistilor. De remarcat doar ocazia lui Nicolita din debutul mitanului, precum si tentativele nereusite ale lui Karamyan si Torje. Fotbal putin, daruire mai multa de partea noastra si un dram de noroc - cam acestea au fost, in concluzie, atuurile ce ne-au faciltiat accederea in finala competitiei.

Despre jucatori vreau sa fac doar cateva remarci: deosebit de buni Alexa, Karamyan si Omoduemuke (de ce a trebuit sa-l tot vedem pe Srhoj?), remarcabil efortul lui Mansour in a doua repriza, precum si risipa (relativ ineficienta) de energie a lui Plesan. Tin sa laud totusi dispozitia in teren a jucatorilor si deciziile corecte luate de Velcea in timpul si inaintea meciului, care in sfarsit a trimis pe teren macar o parte din jucatorii pe care tot doream sa ii vad jucand mai mult.

Desi toata lumea spune ca astfel alb-violetii isi sterg toate pacatele, eu unul nu pot sa fiu de acord. In ciuda faptului ca performanta este foarte meritorie, aceasta trebuie dublata cu meciuri aidoma in campionat - si cand spun aidoma ma refer, intai si intai, la devotamentul aratat ieri. Indiferent de cicrumstante, Poli trebuie sa inceapa sa joace si fotbal la un moment dat.

Pana atunci, bravo din nou baietilor si la mai mare!

Poli: Pantilimon (6) - Radoi (6), McKain (6,5), Canu (6), Emeghara (6) - Karamyan (6,5), Omoduemuke (6,5), Alexa (6,5), Matei (5,5), Plesan (5,5) - Mansour (6) , cu Torje (6), Caramarin (5,5) si Bucur intrand in locurile lui Matei, Plesan si Omoduemuke.

Niciun comentariu :

Google+