19 martie 2007

Subcultura jurnalistica



De-a lungul anilor, jurnalismul ca forma de raportare dintre realitate, societate si individ s-a instrainat tot mai mult. Nimeni nu iti mai raspunde la e-mail-uri, nimeni nu te mai asculta, iar doar putini constituie o exceptie de la regula. E de inteles, oarecum, caci in ziua de azi prea multa lume poate sa scrie si prea multa lume are acces la internet. Dar ce poate scuza jurnalismul romanesc?
S-a inventat blogul asta, pe care imediat GSP l-a imbratisat si apoi PS a copiat imbratisarea GSPului. Pana una alta nu vorbim despre GSP, pentru ca brazilianul liluputan al Stelei primeaza in fata unui protest la care participa peste zece mii de oameni. Macar nu se fac de rusine prin tot felul de declamatiuni retorice despre adevarul absolut din tara asta.

Citind insa articolul de pe PS, semnat de un tovaras aparte care a dat dovada in repetate randuri de o antipatie exagerata fata de Poli - Geanta -, nu am putut sa nu fiu dezgustat. Problema este nu atat ca domnul Geanta exista (un ziarist care este portretul robot al jurnalistuli dambovitean in ceea ce priveste problema palmaresului: prost informat, lipsit de impartialitate, zeflemitor si arogant), ci ca domnul Geanta nu este un exemplar singular. Romania este totalmente coplesita de oameni precum domnul Geanta, care vorbesc fara sa stie despre ce vorbesc doar ca sa se auda vorbind. Care sunt agresivi in pix pentru ca nu au sange-n pix. Care nu sunt in stare sa treaca peste propriul orgoliu nemarginit. Care nu cunosc decat un singur punct de vedere radical si pe care nu doresc sa-l altereze. Suporterii alb-violeti sunt mult prea singuri. Timisoara este mult prea singura. Ce pretentii mai poti avea de la asa o tara? De ce nu se ridica nimeni sa ne sustina? Cand CVUCS a sustinut "recuperarea" suporterilor dinamovisti din Bulgaria cum a fost? Altii de ce nu pot face asa ceva?

Sunt atatea intrebari afurisite. Atatea vorbe goale care alaturate nu fac decat sa-ti ridice pulsul. Ce lume, ce lume!


Sursa poza: www.onlinesport.ro

2 comentarii :

Anonim spunea...

L-ati luat pe rusul Groznyi sau inca nu?
Daca nu va propun un antrenor portughez mai bun pt Poli decat orice rus. Contact: tel.
00373/69586524

Anonim spunea...

Ce mult mi-a placut:
"Anii care vor veni vor fi cei mai frumosi". Indiferent de ce se va intampla cu TAS, FRF ..presimt ca "...ani care vor veni...".
Traista-geanta,Nanu, Geambasu ..nu poti sa zici ca sunt ziaristi slabi(pt ca nu sunt ziaristi),ei sunt oameni fara educatie si caracter.
Ciao ..sa avem bafta.!!

Google+