4 februarie 2007

"Spiritul competitiei"

Acceptul Iasiului de a juca la Timisoara meciul de Cupa a starnit furia unui numar mare de suporteri alb-violeti. Decizia oaspetilor e cu atat mai discutabila dat fiind ca transferurile lui Adi Ilie si Leonard Naidin au fost conditionate tocmai de acest accept.

In primul rand, vreau sa spun ce cred eu despre Cupa Romaniei. Aceasta competitie nu a mai avut vreun spirit de multa vreme (daca a avut unul vreodata), fiind conceputa ca sa promoveze anumite echipe (cele de liga superioara), ne-economica pentru ambele combatante (pe teren neutru numai Steaua, Dinamo si Rapid pot aduna, eventual, spectatori cand nu joaca echipa gazda), si - in consecinta - relativ neinteresanta.

Toate aceste lucruri nu schimba insa un lucru: atitudinea de superioritate a lui Marian Iancu, atitudine ce este si asa atribuita (adesea fara temei) suporterilor alb-violeti. In plus, conditionarea celor doua transferuri compromite intru totul acest sfert de finala, care in acest moment - indiferent de spusele celor implicati - nu poate avea decat o castigatoare.

Mi-e rusine pentru ca nu avem bun simt, dar in acelasi timp accept aceasta decizia ca un valabila in contextul in care Cupa Romaniei a fost tratata fara pic de demnitate ani la randul. Ma dezgusta cel mai mult ca ajungem in aceeasi oala cu Steaua si impartasim aceleasi cusururi morale cu cele ale bucurestenilor. Nu stiu daca avem cum sa schimbam asta.

Niciun comentariu :

Google+